Haberler

Hdp Sözcüsü Bilgen

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Provokasyonlara gelmeme konusunda, bu tuzağa düşmeme konusunda çaba sarf ettiğimiz gibi demokratik mücadelede ısrar konusunda da kararlı davranacağız." dedi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Provokasyonlara gelmeme konusunda, bu tuzağa düşmeme konusunda çaba sarf ettiğimiz gibi demokratik mücadelede ısrar konusunda da kararlı davranacağız." dedi.

Bilgen, HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, partisine ait bazı binalara yönelik saldırıların gerçekleştiğini öne sürerek, hükümet yetkililerinin söz konusu saldırılara tepkisiz kaldığını bildirdi.

Son olarak dün yaşanan gelişmelerin ardından HDP yöneticilerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya telefondan ulaşamadığını belirten Bilgen, arama kayıtlarıyla bunu ispatlayabileceklerini söyledi.

Bilgen, Türkiye kamuoyunun ikili bir kıskaçla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir taraftan iç savaş koşulları, darbe ortamı hazırlanmak isteniyor. Bu saldırılar ile provokasyonlar ile toplumda bir çatışma gerçekleştirilmeye ve buradan da ikinci bir darbe girişiminin koşulları oluşturulmaya çalışılıyor. Bir başka kıskaç ile de partimizin siyaset yapma imkanlarını ortadan kaldıracak baskı kurulmaya çalışılıyor. Yani bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek muhalefet yapmamız, siyasi mücadele yürütmemiz, demokratik mücadele yürütmemiz engellenmeye çalışılıyor. Dün itibariyle bir can kaybı olmasın diye, yaşadığımız açılara yeni bir acı eklenmesin diye biz elimizden geldiğince tedbir almaya çalıştık. Bir provokasyon olmaması için sağduyu çağrımızı hem parti örgütlerimize, yöneticilerimize, üyelerimize ve halkımıza yaptık, hem de elimizden geldiğince bir çatışma ortamı gerçekleşmesin diye çaba sarf ettik. Ama şunu da bilsinler; provokasyonlara gelmeme konusunda, bu tuzağa düşmeme konusunda çaba sarf ettiğimiz gibi demokratik mücadelede ısrar konusunda da kararlı davranacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Ayhan Bilgen Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title