Haberler

HDP'li Yeni Vekilden Koruculara: O Keleşi Size Çevirmesini İyi Biliriz

Güncelleme:

HDP'nin seçim kutlamasında konuşan yeni vekil Burcu Özkan, köy korucularına "Buradan defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız keleşi size çevirmesini iyi biliyoruz." dedi.

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşması Muş'ta coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Kobani Meydanı diye adlandırılan belediye meydanında kutlama programı düzenlendi. Programa HDP'den milletvekili seçilen Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım ile 3. sıra adayı Mensur Işık katıldı. Davul zurna eşliğinde başlayan kutlamada onlarca kişi halaylar çekerek eğlendi.

"BU MEMLEKETTEN DEFOLUP GİDECEKSİNİZ"

Seçim kutlamalarında konuşan yeni milletvekili Burcu Çelik Özkan, köy korucularını sert bir dille eleştirerek, "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliyoruz" dedi.

"BİZ ONLAR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Kendilerine silah çekildiği iddiasının olduğu bölgelerdeki vatandaşlara seslenen Özkan, şunları söyledi:

"Tekrar altını çiziyorum, orada yaşayan halkımız Karaağaç'ta, Hasköy'de, onlar bizim başımızın üstüne, biz onlar için de mücadele edeceğiz. Bu topraklarda yaşayan herkes için. Kızılağaç'tan tutun Ajmanuğa (Güzeltepe köyü), Korkut'ta, Bulanık'a, Malazgirt'te, Hasköy'e kadar herkesin başımızın, gözümüzün üstünde yeri var."

"40 YILLIK EMEK"

Özkan'ın konuşmasından sonra katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Ahmet Yıldırım ise, "Bu hareket, bu başarı, bu demokratik devrim Kürt siyasal devrimin 40 yıllık emeği sonucu gerçekleşmiştir." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra tekrar halaylar çekildi. Daha sonra sloganlar eşliğinde dağılan gruba polis uyarılarda bulunarak yolun kapatılmamasını istedi. Şehir merkezinde yürüyüş yapan kitle, daha sonra Yeşilce Mahallesi'ne geçti. Mahallede halen kutlamalar devam ediyor.


"TEHDİT ETTİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM"

Av. Burcu Çelik Özkan, dün köy korucularına yönelik "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliyoruz" diye tehdit edici açıklamalarından dolayı özür diledi.

Muş Belediye meydanında yaptığı açıklama için HDP Muş Merkez İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Burcu Çelik Özkan, "50 gündür Muş'ta hiçbir ayrım gözetmeksizin her köye, her ilçeye, her sokağa girdik. HDP'nin mücadelesini herkese anlatmaya çalıştık. Bu noktada tüm Türkiye genelinde bunu başardığımızı düşünüyoruz. Almış olduğumuz başarı çerçevesinde yapmış olduğumuz kutlamalar neticesinde yapmış olduğum konuşmanın ne yazık ki yanlış anlaşıldığını, yanlış ifade edildiğini, bu noktada şahsımın adına yanlış cümleler kullanıldığını belirterek konuşmama başlamak istiyorum" dedi.

"ÜZÜLDÜM AMA..."

Koruculuk sisteminin zarar verdiğini savunan Özkan, şunları söyledi:

"Biz, beyannamemiz de açıkladığımız üzere koruculuk sisteminin bu topraklara vermiş olduğu zararlardan dolayı ve bu halkın kendi korucularından bu mağduriyeti birlikte yaşamış olmalarından kaynaklı olarak artık bu sistemi bu topraklardan, Türkiye'den tamamen kaldırılması yönünde amaçladığımız konuşma tamamen farklı anlaşılmıştır. Sungu ve Karaağaç beldelerinde şahsıma yapılan saldırılar, kalaşnikof ile tehdit ve darp edilmem neticesinde büründüğüm duygusal bir tepki sonucu ne yazık ki benimde daha sonra üzüldüğüm bu açıklama gerçekleşmiştir. Bu topraklar üzerinde altını çizerek söylüyorum, hem şahsım adına hem de bugüne kadar çalışma yürüttüğüm iki arkadaşım adına ben tüm halkımızdan bu yanlış anlaşılma adına özür diliyorum. Bugüne kadar tüm halklar neticesinde yapmış olduğumuz çalışmamızı, hiçbir ayrım gözetmeksizin çalışmamızı yine bu topraklarda kalıcı barışı esas alma adına yapmaya devam edeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burcu Çelik Özkan Ahmet Yıldırım Burcu Özkan Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (852)

111:

yeni suriyeye turkiyesine hos geldiniz bekleme yapmayin ilerleyin lutfen can guvenliginiz icin silahlarinizin emniyetini acin her an

7
152
yanıtYanıtla
ALİ:

İNSAN DEĞİLSİNİZ. . .

15
95
yanıtYanıtla
can:

Sonuna kadar destekçiniz Sayın Vekilim. Defolup gidecekler.

82
24
yanıtYanıtla
urfali:

beyler bu yara 40 yilik bir yara tedavi edilmesi için baris dedik oy verdik bdp bu ne tursu bune lahana

14
88
yanıtYanıtla
ALKIŞLIYORUZ:

BATININ TOPUNA LEZOSUNA HOMOSUNA ÇİÇEK. . GÜNEYDOĞUNUN muhalif KÜRDÜNE İSE MERMİ sen bu sun hdp

18
81
yanıtYanıtla
61TRABZONLU:

LAYİK OLDUĞUNUZ YER MAĞARA AMA İÇİMİZDEKİ İNSAN SEVGİSİ SİZİ DE İNSAN GÖRMEMİZİ SAĞLADI SON ŞANSINIZ YA ADAM OLUR YA DA SİZ BİLİRSİNİZ.

12
85
yanıtYanıtla
misafir:

Şerbeti kaynatınca olmaz ki şeker. . .

12
83
yanıtYanıtla
ALİ:

SEN YENİ VEKİL HİÇ KONUŞMA BİR KONUŞTUN ORTALI BATIRDIN İYİSİMİ SEN HİÇ KONUŞMA

8
86
yanıtYanıtla
Bora:

HEPİNİZİ SİLECEĞİZ. . BİR DAHAKİ SEÇİM MHP YÜZDE 60LA GELMELİ. . AKP İLE CHP MHPYE DÖNECEK BAŞKA ÇARE YOK

9
81
yanıtYanıtla
SonaermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tek bildikleri kabakuvvet. Terörist bozmaları.

18
72
yanıtYanıtla
Tüm 852 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title