Haberler

HDP'li İki Bakan Kırmızı Plaka Kullanmayacak

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı seçim hükümetinde yer alan HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca, kırmızı plaka kullanmayacak, devir teslim töreni yapmayacak.

Seçim hükümetinde bakan olan HDP'li vekiller Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, kırmızı plaka kullanmayacaklarını açıkladı.

KIRMIZI PLAKALAR TAHSİS EDİLDİ

Geçici hükümette bakan olarak yer alan iki HDP'li, kırmızı plaka kullanmayacak. Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile AB Bakanı Ali Haydar Konca bakanlık görevleri süresince kırmızı plakalı araç kullanmama kararı aldı. AB Bakanı'na 13, Kalkınma Bakanı'na ise 24 nolu kırmızı plaka tahsis edilmiş durumda.

BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPTILAR

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in teklifi reddetmesi nedeniyle, HDP, seçim hükümetinde iki bakanla temsil edildi. Dün Meclis'te Grup Başkanvekili İdris Baluken'le bir araya gelen Doğan ile Ali Haydar Konca, bakanlık sürecinde yapılacak çalışma konusunda bilgi alışverişi yaptı.

SİVİL PLAKALI ARAÇ KULLANACAKLAR

Kabineye giren Doğan ve Konca; bakanlık görevleri süresince kırmızı plakalı araç kullanmama kararı aldı. HDP'li bakanlar, görevleri kapsamındaki her türlü çalışmayı sivil plakalı araçlarla yürütecek.

Doğan, bakanlık görevi süresince halkların ortak değerlerini gözeteceğini ve ekonomik konulara dikkat edeceğini söyledi. Doğan, bakanlık görevi süresince, "savaş koşullarının zayıflatılması ve savaşın taraflarının eski pozisyonlara dönmesi" konusunda Bakanlar Kurulu'nda insiyatif alacağını ifade etti. Son günlerde artan şiddet olaylarına ve ölümlere dikkati çeken Doğan, akan kanın acil olarak durdurulması gerektiğini belirterek, "Bu savaşın kazananı olmayacaktır. Savaş devam ederse, halklar ve inançlar arasındaki kadim dostluk zayıflayacaktır." dedi.

"KESİNLİKLE KULLANMAYACAĞIM"

Bakanlık görevine bir makam ve koltuk olarak bakmadığını ifade eden Doğan, "Kırmızı plaka da bizim reddettiğimiz bir husustur. Emniyet anlamında da bizim sıkıntımız olmaz. Biz halk çocuklarıyız. Halkın arasından gelen, halkın çocuklarıyız." diye konuştu.

HDP'Lİ İKİ BAKAN DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPMAYACAK

Habertürk'e konuşan HDP'li kaynaklar, "Bu kan ve gözyaşı ortamında devir-teslim töreni yapmayı uygun görmüyoruz." dedi.


Kalkınma Bakanı: Müslüm Doğan


Avrupa Birliği Bakanı: Ali Haydar Koca

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Müslüm Doğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (364)

EMEKLİ DEDE:

HDP ye emenet oy veren , CHP li beyaz türkler ( yahudiler ) bu manzara karşısında çok sevindiler! rakısını, viskisini yudumlayıp. pkk eylemlerini desteklemeye devam etsinler ve şehitlerimize ne kadar daha sevinecekler. zaman gösterecek diye düşünüyorum. saygılar efendim.

116
82
yanıtYanıtla
123456:

EMNİYET KONUSUNDA TABIKI BIR KORKUNUZ OLMAZ ÇÜNKÜ SİZE ZARAR VERECEK SIZDEN BAŞKA TERORIST YOKKI MEMLEKETTE....

136
28
yanıtYanıtla
amed21:

işte halkın bakanları bunlar AKPliler gibi çalıp çırpmazlar 1 kasımda da oylar HDPye

20
110
yanıtYanıtla
yaman Mobil-ANDROID:

hdp bir sene iktidar olsun Türkiye Avrupa da ilk 5 girer

84
10
yanıtYanıtla
Hepsi mal:

Hangi konuda kan akma konusundami le iclerinde bilgili insan dahi yok

yanıt0
yanıt3
kezban:

hdp avrupaya girmek değil türkiye diye ortada bir harita kalmaz ayakta uyuyorsunuz aptallar hdp nin vatana bir defalık iyiliğini gören varsa söylesin ne yapmış kandan başka bir şeyi yok

yanıt2
yanıt7
kezili:

hdp yi öven ya deli yada ahmak siz hangisindensiniz

yanıt1
yanıt6
serda:

bu köpekleri mhp soktu bakanlar kuruluna adi bahceli

78
15
yanıtYanıtla
EMEKLİ DEDE:

her kes rahat olsun HDP 6 alamaz.

11
80
yanıtYanıtla
egeli:

İŞTE hdp farkı bu it köpek örnek alsın halkın adamı nasıl olunur bravo beyler oyum size söz

25
62
yanıtYanıtla
Tüm 364 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title