Haberler

HDP'de Diyarbakır İçin Başak Demirtaş'ın Adı Konuşuluyor

Güncelleme:

Gelecek yıl mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için çalışmalarına başlayan HDP, bu kapsamda "Demokratik Muhalefet Buluşmaları" adı altında 60'ı aşkın toplantı gerçekleştirdi ve stratejisini belirleme adına Diyarbakır'da parti yöneticileri ile bir araya gelme kararı aldı.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK

HDP, Kürt ittifakının yanı sıra sol ve sosyalist oluşumlarla ve Meclis'teki partilerle de ittifak görüşmeleri yapmak istiyor. Bu kapsamda parti yönetimi, CHP'den yapılan "ittifak" açıklamasının ardından "bir adım atılmasını" bekliyor. Teklif geldiği anda parti yönetimi gerekli görüşmeleri gerçekleştirecek.

HDP'de Diyarbakı İçin Başak Demirtaş'ın Adı Konuşuluyor

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADI ÖN PLANA ÇIKTI

Kanaat önderlerine ve tanınmış isimlere de belediye eşbaşkanlık adaylığı teklifi götürecek parti yönetimi, eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı da tartışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince eşinin cezaevinde olması nedeniyle kampanyaya aktif bir şekilde katılan Başak Demirtaş isminde uzlaşı sağlanırsa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden eşbaşkan adayı olarak gösterilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Başak Demirtaş Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title