Haberler

Hayvan Pazarlarında Kurban Bayramı Hareketliliği

İstanbul'daki hayvan pazarlarında Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor.

İstanbul'daki hayvan pazarlarında Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor.

Sultangazi Esentepe Mahallesi'nde kurulan kurbanlık hayvan pazarına getirilen büyükbaş kurbanlıklar, alıcı bekliyor.

Kurban satış yerinde, üreticiler tüm hayvanlarını satmak, alıcılar da evlerine kurbanlıklarını satın alarak dönmek için çetin pazarlıklar yapıyor.

Sinop'tan gelen kurbanlık satıcısı Hasan Kuş, Sultangazi'deki hayvan pazarına 28 büyükbaş hayvanla geçen hafta çarşamba günü geldiklerini belirterek, 7 büyükbaş hayvanının kaldığını söyledi.

Kuş, Kurban Bayramı'nın birinci gününe girmeden kurbanlıkları satmış olacaklarını dile getirdi.

Bugün 21 bin 500 liradan satışa çıkardığı bir kurbanlığı 18 bin liraya sattığını anlatan Kuş, "Satışlardan çok memnunuz. Şükürler olsun, daha iyisi olmaz diye düşünüyorum." dedi.

Satıcı Bülent Taşdemir, 4 gün önce Ağrı'dan geldiklerini belirterek, 20 hayvanı olduğunu, satışların bu yıl beklediği gibi iyi gittiğini, son 4 kurbanlığı kaldığını aktardı.

Bazı alıcıların son günü beklediğini dile getiren Taşdemir, "Alıcılar son günü beklemesinler, piyasada kurbanlık bitiyor, gelip mallarını alsınlar. En güzeli bir an önce kurban sahibi olsunlar. Bazılarını görüyorum, 'Son günü bekliyorum.' diyor. Bu yanlış." diye konuştu.

Taşdemir, satışların iyi olduğunu ve çok güzel gittiğini ifade etti.

Alıcı Mustafa Yavuz da iki gündür kurbanlık almak için hayvan baktıklarını dile getirerek, "Kurbanlık alırken kulağına, boynuzuna, dişine, yaşına baktık. Parasını ödeyeceğiz, alıp keseceğiz. Kurbanı 13 bin 500 liraya aldık." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı İstanbul Sinop Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title