Haberler

Hayvan Hakları Yasa Tasarısı 10,5 Yıl Hapis Cezası Getiriyor"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hayvan Hakları Yasa Tasarısına ilişkin, "İnşallah Meclisimiz açıldıktan sonra tasarının kanunlaşması için de gerekeni yapacağız. Yasa tasarısı 10,5 yıla kadar hapis cezası getiriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hayvan Hakları Yasa Tasarısına ilişkin, "İnşallah Meclisimiz açıldıktan sonra tasarının kanunlaşması için de gerekeni yapacağız. Yasa tasarısı 10,5 yıla kadar hapis cezası getiriyor. Sokak hayvanları sahipli ya da sahipsiz kavramı olmaksızın hayvanlara şiddet uygulayanlara karşı her türlü cezanın olacağı bir kanun tasarısı." dedi.

Bakan Kaya çocuklarla birlikte, Kağıthane Belediyesi Geçici Hayvan Barındırma Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Çocuklarla birlikte kedi evlerini ve köpek barınaklarını gezen Kaya, çocuklara hayvan sevgisi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Burada Sakarya'da patileri kesilen yavru köpekle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Kaya, görüntülerin vicdanları yaralayan vahşice bir görüntü olduğunu belirtti.

Yaratılmış her canlıya emanet gözüyle bakan medeniyetin mensupları olduklarını aktaran Kaya, her canlı için yapılmış bu tür davranışların kesinlikle cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.

Kaya, "İnşallah Meclisimiz açıldıktan sonra tasarının kanunlaşması için de gerekeni yapacağız. Yasa tasarısı 10,5 yıla kadar hapis cezası getiriyor. Sokak hayvanları sahipli ya da sahipsiz kavramı olmaksızın hayvanlara şiddet uygulayanlara karşı her türlü cezanın olacağı bir kanun tasarısı. Bu tasarının kanunlaşması için biz üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu.

Çocuklara hayvan sevgisinin verilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, çocukların yetiştirilirken bütün canlılara karşı sevgi, şefkat ve merhamet duygularının yerleştirmenin annelerin görevi olduğunu söyledi.

"Aileler çocuklarını her canlıyı sevmesi için teşvik etmeli"

Hayvan hakları konusunda bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını anlatan Kaya, şöyle devam etti:

"Bunu önümüzdeki dönemde çok daha artırarak yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Çocuklara ilk etapta hayvan sevgisini veriyor öğretmenlerimiz ama ilk eğitim ailede başlıyor. Ailelerin bu konuda hayvanlar noktasında çocuklarını yetiştirirken yaratılmış her canlıya gerekli sevginin, merhametin, şefkatin gösterilmesi noktasında teşvik edici olmaları lazım. Annelerin bu konuda çocuklarımızı eğitmeleri bilinçlendirmesi son derece önemli."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde yerel yönetimlerde sokak hayvanları için çalışma başlattığını aktaran Kaya, hayvan barınaklarının o dönemde yapıldığını söyledi.

Bakan Kaya, AK Partili belediyelerde hayvanlar için gerekli çalışmaların yapıldığına işaret ederek, "Kağıthane Belediyesinde sokak hayvanları için ambulans olduğunu öğrendim. Sokak hayvanlarına herhangi bir tedavi gerektiren durumda vatandaşlarımız belediyemize ulaşıp, hayvanlar için gerekli tedavinin bu barınakta yapılmasını sağlayabilirler. Bu noktada yerel yönetimlerimizin verdiği çok güzel hizmetler var. Vatandaşlarımızın bu konuda daha fazla bilgilendirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Barınakla ilgili Kağıthane Belediyesi Hayvanseverler Meclisi Başkanı Ebru Kaleli'den bilgi alan Kaya'ya, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Kağıthane AK Parti İlçe Başkanı Mevlüt Öztekin de eşlik etti.

Bakan Kaya'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Ramazan Bayramı dolayısıyla Darülaceze'yi de ziyaret eden Kaya'yı, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ve Darülaceze çalışanları karşıladı.

Darülaceze sakinlerinin tek tek ellerini öperek, Ramazan Bayramı'nı kutlayıp gül veren Kaya, Darülaceze sakinleriyle yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etti, isteklerini ve sıkıntılarını dinledi.

Darülaceze'yi ziyarete gelen gönüllü gençlere de bu davranışları dolayısıyla teşekkür eden Kaya, Darülaceze çalışanlarının bayramını da kutladı.

Kaya, Darülaceze sakinlerinden seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için destek istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Darülaceze Kağıthane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title