Haberler

Hayat Maratonu"Nu da Birlikte Koşuyorlar - "Takım Elbiseli Atlet" - Edirne

CİHAN DEMİRCİ - "Takım elbiseli atlet" olarak tanınan Hüseyin Burgas, maratonda tanışıp evlendiği Belkıs Burgas ile ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılıyor.

Elektrik teknisyeni Hüseyin Burgas ve beden eğitimi öğretmeni Belkıs Burgas, 5 ay önce hayatını birleştirdi.

Maratonlara papyon ve takım elbiseyle katılan Bilal Gül ile maratonlarda takım elbiseyle koştuğu için "takım elbiseli atlet" olarak tanınan Hüseyin Burgas, artık hayat arkadaşı Belkıs Burgas ile koşuyor.

Edirne'de düzenlenen uluslararası düzeydeki Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na da katılan Hüseyin Burgas, bu kez maratona takım elbiseli atlet arkadaşı ile değil hayat arkadaşı Belkıs Burgas ile katıldı.

Burgas çifti, hiçbir maratonu da es geçmiyor.

"Hayat bir maraton"

Hüseyin Burgas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar Türkiye'de düzenlenen tüm maratonlara takım elbisesi ile katıldığını söyledi.

Daha önce takım elbiseli atlet arkadaşı Bilal Gül ile koştuğunu anlatan Burgas, "Ulusal, uluslararası tüm organizasyonlara katılıyoruz. Katıldığım bir maratonda Belkıs Hanım ile tanıştım. Evlenmeye karar verdik. Aralık ayında hayatlarımızı birleştirdik. Şimdi onsuz hiçbir organizasyona katılmıyorum. Antrenmanlarımızı birlikte yapıyoruz. Katıldığım maratonlarda diğer takım elbiseli arkadaşımı soruyorlar ama onlara artık 'gerçek eşimi buldum' diyorum." diye konuştu.

Sporun dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik olduğunu dile getiren Burgas, "Edirne'deki sınırsız dostluk yarı maratonuna katıldık. Şehitlerimizi anmak için koştuk. Kırmızı papyon ve beyaz gömleğim, Türk bayrağımızı simgeliyor. Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız. Burada da eşimle koşuyorum. Hayat bir maraton. Biz parkurda rakibiz ama gönlüm her zaman eşimin birinci gelmesinden yana." dedi.

"Maratonda hayatlarımız birleşti"

Belkıs Burgas da beden eğitimi öğretmeni olarak her zaman sporun içinde olduğunu söyledi.

İstanbul'da yaşadıklarını ve eşini çok sevdiğini anlatan Burgas, "Eşim takım elbiseyle koşuyor. Ona bir kaç kez klasik kıyafetle eşlik etmek istedim maratonda ama çok zor bir durum. Günlük spor yaparken takım elbise etkilemiyor ama performans yaparken tavsiye etmiyorum. Takım elbiseyle koşmak çok zor." ifadelerini kullandı.

Yıllardır maratonlara katıldığını kaydeden Burgas, "1 Aralık 2017'de evlendik. Maratonda hayatlarımız birleşti. Uluslararası maratona katılmıştık. Oraya katılan kadın sporcu sayısı azdı. Dağda koşuluyordu ve zor bir performanstı. Centilmenlik göstererek beyler bize eşlik ettiler, yalnız bırakmadılar. O maratonda haziran ayında ayında tanıştık, aralık ayında da hayatlarımızı birleştirdik. Şimdi bütün maratonlara eşimle birlikte katılıyorum. Edirne'deki maratona da 4. kez katıldık. Şehitlerimiz haklarını helal etsinler. Onlar adına koşuyoruz, kalbimizdeler." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title