Haberler

TSK, Afrin'deki PYD Mevzilerine Top Atışını Yeniden Başlattı, Bölgeye Askeri Sevkiyat Yapıldı

Güncelleme:

TSK, Hatay'dan terör örgütü PYD'nin Afrin'deki mevzilerine top atışını yeniden başlattı. Takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar bölgeye ulaştı.

Hatay'ın Hassa ilçesinden Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/PYD mevzilerine top atışı başladı. Bölgedeki karakollardan 2 kez yapılan top atışı, ilçe merkezinden de duyuldu. Bölgedeki askeri hareketlilik devam ediyor.

40'IN ÜZERİNDE ATIŞ YAPILDIĞI

Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerinden terör örgütü üyelerinin Afrin'de mevzilerinin bulunduğu Basufan, Cindere, Memelan, Meskenli ve Raco bölgelerine 40'ın üzerinde atış yapıldı.

OĞULPINAR'DA SESSİZLİK HAKİM

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu'nda sessiz bekleyiş gün boyu sürdü. Karakola lojistik ihtiyaçlar için araçların girip çıktığı gözlendi. Karakolun bulunduğu Oğulpınar Mahallesi'nde ise operasyon beklentisi merak uyandırdı. Köylüler zaman zaman sınır karakolunun olduğu bölgeye gelip sınırı çıplak gözle izleyip döndü. Öte yandan askerler de Oğulpınar Mahallesi'nde önlem alarak karakol bölgesine yabancı araç ve gazetecilerin geçişine izin vermedi. Bu arada Oğulpınar Hudut Karakolu'nda çok sayıda askeri aracın beklediği görüldü.

ASKERİ ARAÇLAR HATAY'A ULAŞTI

Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen zırhlı personel taşıyıcı, askeri malzeme taşıyan araçlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi.

Güvenlik önlemleri altında Suriye sınırındaki birliklere sevk edilen araçların, takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi

Öte yandan, Suriye sınırında iş makinelerinin mevzi kazmaya devam ettiği görülürken, obüs toplarının da yönlerinin Afrin bölgesine çevrildiği gözlendi.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Afrin PKK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title