Haberler

Hatay'ın En Acı Bayramı... Şehit İsmet Sevinç Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hatay'ın en acı bayramı... Şehit İsmet Sevinç gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı Şehit İsmet Sevinç'i bayramda yüzlerce kişi uğurladı Şehidin yeğenleri gözyaşlarına boğulurken şehidin tabuta sarılarak gözyaşı döktülerHATAY - Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Dikilitaş...

Hatay'ın en acı bayramı... Şehit İsmet Sevinç gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Şehit İsmet Sevinç'i bayramda yüzlerce kişi uğurladı

Şehidin yeğenleri gözyaşlarına boğulurken şehidin tabuta sarılarak gözyaşı döktüler

HATAY - Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Dikilitaş bölgesinde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan sözleşmeli Piyade Er İsmet Sevinç, İskenderun'da dualar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin yakınlarının feryatları törende yürekleri dağladı. Şehidin yeğenleri gözyaşlarına boğulurken şehidin tabuta sarılarak gözyaşı döktüler.

Şehidin kardeşleri ve babası Mustafa Sevinç tabutunda başındaki askerlerin sık sık terlerini silmesi ve su içirmesi törene katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Şehidin halalarının ve annesi Meryem Sevinç'in tabuta sarılarak feryat etmeleri yürekleri dağladı. Hatay'ın İskenderun ilçesi Buluttepe Mahallesi'ndeki evine helallik almak üzere getirilen şehidin naaşı Kaptan Mehmet Paşa Camiine getirildi.

İskenderun Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasına konan şehidin naaşı yüzlerce kişinin tekbirleri ve dualarıyla birlikte kortej eşliğinde bir süre kent merkezinde yüründükten sonra şehitliğe uğurlandı.

Anne Meryem ve baba Mustafa Sevinç ayakta dahi durmakta zorluk çekerken, dede İsmet Sevinç metanetini korumaya çalıştı. Yakınlarının feryatları ve gözyaşları sel olup akarken, vatandaşlar teröre lanetler yağdırdı, tekbirler getirdi.

Şehit İsmet Sevinç dualar ve gözyaşları arasında yakınları, sevenleri ve yüzlerce vatandaş tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İskenderun'da düzenlenen uğurlama törenine Hatay Valisi Erdal Ata, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olga, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, STK'ların yanı sıra vatandaşlar ve şehidin ailesi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Hakkari Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title