Haberler

Hasta Yakınından 112 Personeline Teşekkür

Güncelleme:

Gaziantep'te 112 Acil Servis ekiplerine hızları ve hastasına gösterdikleri ilgi nedeniyle Sağlık Bakanlığı İletişim Hattını (SABİM) arayarak teşekkür eden hasta yakını, sağlık çalışanlarını ziyaret ederek çiçek verdi.

Gaziantep'te 112 Acil Servis ekiplerine hızları ve hastasına gösterdikleri ilgi nedeniyle Sağlık Bakanlığı İletişim Hattını (SABİM) arayarak teşekkür eden hasta yakını, sağlık çalışanlarını ziyaret ederek çiçek verdi. 112 Acil Servis Kontrol Merkezi'ne gelen Müslüm Doğan, yaptığı açıklamada 3 yaşındaki torununun fenalaşması üzerine 112 Acil Servisi aradığını, sağlık ekiplerinin 10 dakika geçmeden eve geldiğini ve torunuyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

Sağlık ekiplerini hızları ve gösterdikleri ilgi nedeniyle kutlamak için SABİM'i aradığını anlatan Doğan, 112 ekiplerine teşekkür etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı da, 112 Acil Servis ekiplerinin vatandaşların hizmetine koştuğunu, ancak yaralı ya da hasta yakınına 5 dakikanın bile 1 saat gibi geldiği için sürekli tepkiye maruz kaldığını ifade ederek "Sağlık ekiplerimiz bugün tam tersi bir olay yaşadı" dedi. Çağrı merkezine günlük ortalama 8 bin civarında ihbar geldiğini anlatan Yazı, şunları kaydetti; "Bunlardan en fazla 400'ü gerçek vaka. Ekiplerimiz ayda 12 bin civarında vakaya gidiyor. Normalde bir istasyonun günlük 12 vakaya gitmesi gerekiyor ama bizim arkadaşlar 18, 20 bazı bölgelerde 25 vakaya kadar gidebiliyorlar. Dinlenmeye bile fırsat bulamıyorlar. Canhıraş çalışan arkadaşlarımı kutluyorum. Her fırsatta değer verdiğimizi, takdir ettiğimizi söylüyoruz ama bu takdir vatandaşlarımızdan gelirse arkadaşlarımız daha çok motive oluyor."

Konuşmaların ardından Doğan, Yazı'ya çiçek vererek teşekkür etti. Dr. Yazı ise çiçeği sağlık ekibine verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Müslüm Doğan Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title