Haberler

Halise Arslan Özel Eğitim Okulu MEB'e tahsis edildi

Güncelleme:

Halise Arslan Özel Eğitim Okulu MEB'e tahsis edildi

ANKARA'da M. İhsan Arslan Vakfı tarafından yaptırılan Halise Arslan Özel Eğitim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) tahsis edildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İnsanların elbette zamanını ve parasını hayra vesile kılması özellikle engelli çocuklarımızın, yaşlılarımızın hizmetine yönelik birtakım çalışmalara vakfetmesini son derece değerli buluyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'nın Gölbaşı ilçesi İncek bölgesinde bakanlık ile M. İhsan Arslan Vakfı tarafından yaptırılan Halise Arslan Özel Eğitim Okulu'nun bakanlığa tahsisi için düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine katıldı.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR PROJE OLMASI ÖNEMLİ'

İmza töreninde konuşan Bakan Selçuk, bu tür hizmetleri çok önemsediğini ifade ederek, "İnsanların elbette zamanını ve parasını hayra vesile kılması özellikle engelli çocuklarımızın, yaşlılarımızın hizmetine yönelik birtakım çalışmalara vakfetmesini son derece değerli buluyorum. Çünkü herkesin parası olabilir, ama herkes bu parayı hayra harcayamaz. Zamanı olabilir herkesin, ama herkes zamanını bu tür işlere yöneltemeyebilir" dedi. İllere yaptıkları ziyaretlerde hayırseverlerle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunduklarını ve hayırseverler vasıtasıyla Türkiye'de belirli hizmetlerin hayata geçirilmesine katkı sağladıklarını anlatan Bakan Selçuk, "Bugün burada da özellikle engelli çocuklarımızın eğitimine ilişkin olarak uluslararası manada güzel bir çaba, iş ve eylem var. Bu çalışmanın MEB'e başka açılardan da örnek olabilecek bir çalışma olduğunu ifade etmek isterim. Belirli bir protokolü imzalayarak değil de, sonrasında da sürdürülebilir bir proje yapabilmek önem taşıyor. Bu konudaki sürdürülebilirliğin başka kurumlar için de umut vadedici olduğunu ifade etmemde fayda var" diye konuştu.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı M. İhsan Arslan, kamudaki ilk görevinin öğretmenlik olduğunu ve daha önce Diyarbakır'da Görme Engelli Okulu'nu inşa edip yine MEB'e tahsis ettiklerini belirterek, "Sayın bakanın 'güzel ve hayırlı bir şey yapıyorsun' demesi benim için çok anlamlı olmuştu. Bu beni çok mutlu etti, moral de verdi. Tekrar huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum. Bütün ekibiyle birlikte çok kısa zamanda bu işbirliğimizi gerçekleştirdiler" şeklinde konuştu. Bakan Selçuk ve Arslan, imza töreninin ardından okulları gezerek incelemelerde bulundu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmete girecek okul, yerleşkesi içerisinde anaokulu, ilkokul, ortaokul binalarının yanı sıra; fizik tedavi hastanesi, engelli bakım merkezi ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi de barındırması nedeniyle Türkiye'de uygulanacak ilk proje olma özelliğini taşıyor. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere uygun mimariye sahip Halise Arslan Özel Eğitim Anaokulu, İlkokul ve Ortaokulu, müzik atölyesi, resim atölyesi, aile eğitim odası, bireysel eğitim odası, yemek salonu, spor salonu, uygulama bahçesi, uygulama evi, derslikler, çok amaçlı salon gibi bölümlerden oluşuyor. Kampüste ayrıca öğrencilerin serbest zamanlarda ve sosyal etkinliklerde kullanabilecekleri konferans salonu, spor sahası, oyun alanları, hobi bahçeleri gibi alanlar da bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhsan Arslan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title