Haberler

Hakkında 4 Ayrı Suçtan Şikayet Bulunan Ahmet Kural, Kaç Yıl Hapis Cezası Alabilir?

Güncelleme:

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı iddiasıyla hakkında 'darp, tehdit, cebir ve psikolojik şiddet' suçlarından 3 ay uzaklaştırma kararı çıkartılan oyuncu Ahmet Kural, kaç yıl hapis cezası alabilir? Konuyu Av. Bedia Teymur, yorumladı.

Sevgilisi Sıla Gençoğlu'na şiddet uygulayan oyuncu Ahmet Kural, dün Çağlayan Adliyesi'ne gelerek 1,5 saat ifade verdi.Av. Bedia Teymur, oyuncu Ahmet Kural'ın sanatçı Sıla'yı dövmesi olayını Haberler.com'dan Ecem Altan'a yorumladı. Teymur,"Ahmet Kural–Sıla Gençoğlu olayı şu anda soruşturma aşamasında. Bu aşamadaki bir olay ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak yaralama suçu TCK'da nasıl düzenlenmiş bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum."

Hakkında 4 Ayrı Suç Bulunan Ahmet Kural, Kaç Yıl Hapis Cezası Alır?

"CEZA YARALAMANIN AĞIRLIĞINA GÖRE DEĞİŞİR"

Konu hakkında soruları yanıtlayan Av. Bedia Teymur,şunları söyledi : " Yaralamada bir cisim kullanılıp kullanılmadığına ve yaralamanın ağırlığına göre verilen ceza değişir. Hakim somut olayda suçun işleniş biçimini, suçun işlenmesinde kullanılan araçları, suçun işlendiği zamanı ve yeri, suçun konusunun önem ve değerini, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığını, failin kast veya taksire dayalı kusurunun ağırlığını ve failin güttüğü amacı göz önünde bulundurarak, işlenen suçun kanuni tanımında öngörülen cezanın alt ve üst sınırı arasında temel cezayı belirler."

Hakkında 4 Ayrı Suç Bulunan Ahmet Kural, Kaç Yıl Hapis Cezası Alır?

"Örneğin cisim kullanılmışsa bu silah sayılır ceza artar, mağdurda ağır sonuçlar doğmuşsa yine ceza artar beş yıl hapis cezasına kadar varır. İki yıllık hapis cezaları bakımından genellikle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı (HAGBT) verilmektedir."

86.MADDENE DİYOR?

Kasten adam yaralama suçu, TCK md. 86'da "Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." şeklinde düzenlenmiş. Ancak aynı maddenin 2. Fıkrasında 'Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.' şeklinde bir düzenlenmiş, ve 3. Fıkrada ise nitelikli haller sıralanmış bunların içinde "Eş" durumu da sayılmıştır. Ancak biliyoruz ki Sıla ve Ahmet Kural evli değiller.

Hakkında 4 Ayrı Suç Bulunan Ahmet Kural, Kaç Yıl Hapis Cezası Alır?

"TOKAT DAHİ BASİT YARALAMADIR"

Ancak bir de şunu belirtmem gerekir ki, yargıtay kararlarında da sabit olduğu üzere bir kimsenin bir tokat dahi atması basit yaralama olarak görülmüş ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi 2014'te verdiği bir kararda 'Sanığın katılana tokat atarak kasten basit yaralama suçunu işlediği katılan ve tanık beyanlarından anlaşılmakla sanığın mahkumiyeti yerine, beraatine kararı verilmesi hukuka aykırıdır' şeklinde karar vermiştir."

Hakkında 4 Ayrı Suç Bulunan Ahmet Kural, Kaç Yıl Hapis Cezası Alır?

AHMET KURAL NEDEN GÖZALTINA ALINMADI?

Peki hakkında 'darp, tehdit, cebir ve psikolojik şiddet' şikayetleri bulunan Ahmet Kural neden gözaltına alınmadı? sorusuna cevap veren Av. Bedia Teymur, "Bir suç işlendiğinde gözaltı, tutuklama gibi tedbirler olayda kanuni koşullar varsa uygulanır, gözaltı veya tutuklama ceza hukukunda bir tedbirdir, son çaredir. Dolayısıyla her durumda her olayda uygulanmaz. Kişi ifadeden kaçmadığına göre gözaltı şart değil." dedi.

Hakkında 4 Ayrı Suç Bulunan Ahmet Kural, Kaç Yıl Hapis Cezası Alır?

SILA'NIN AVUKATI KAMU DAVASI AÇILMASINI TALEP ETTİ

Sıla'nın Avukatı şikayet dilekçesinde, TCK'ya göre şüphelinin eylemlerine uyan ve 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'kasten yaralama', 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'tehdit' ve yine 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'hakaret' ile tespit edilecek diğer suçlardan, emsal mahiyette cezalandırılması adına kamu davası açılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Sıla, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek şiddet gördüğü gerekçesiyle sevgilisi Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu. Sıla, Kural için 3 ay koruma kararı aldırdı. Sıla, ilk ifadesinde Kural'ın kendisini yerde sürüklediğini ve kafasını duvarlara vurduğunu söyledi. Olay sonrası açıklama yapan Ahmet Kural ise Sıla'nın sadece kollarını tuttuğunu diğer iddiaları kabul etmediğini söyleyerek başta Sıla olmak üzere tüm kadınlardan özür diledi.

İlgili Haberler
Ecem Altan
Haberler.com - Güncel

Ahmet Kural Magazin Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

sergen:

Ne hapisi, adam 2 kişiyi bıçaklamış serbest geziyo

12
1
yanıtYanıtla
OTOBÜS ŞÖFÖRÜ BURAK:

Arda Davası ne oldu ya

9
2
yanıtYanıtla
........:

SEN BAK YOLUNA VAR GİT. TAKMA KAFANA. BİR ŞEY OLACAĞI YOK. GÜNDEM. MEDYA. VS. BÖYLE YANİ HAYAT. DEVAM ETMEKTE. . DERT ETME SEN.

yanıt0
yanıt0
Nane:

Hiçbir ceza almaz görürsünüz

7
2
yanıtYanıtla
Keske tutuklansa:

Keske tutukşnsa ma adalet nerde

5
2
yanıtYanıtla
nurettın:

ula oğlumyılarca sanat yaptın devlete vergı verdın devletın yaptığına bak ula bundan sonra vergı verırsen adamdeyılsın kırızsın la

3
4
yanıtYanıtla
brkn:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınhelal olsun piyasa ve haberşleri degiştirmek için bir hafta boyunca sılanın yedıgı dayagı takıp ettik ve yıldızı kaydırdık. şimdi soruyorum size bi erkek neden kadına el kaldırır_? o ceneleri yokmu dayaktan beter o zaman kadının cenesıne''de suç denilsin olmazkı arkadaş böyle ama harbiden tebrik ediyorum sizleri adamı ıyı oyuna getırdınız bu kadın mılletınden korkulur en ıyısı hiç bulaşmamak

0
6
yanıtYanıtla
HANCININ KIZI:

Abartalım şişirelim saldıralım 3 gün sonra unutalım. Sanırsınız çocuk vatanını sattı. Kimse sormuyo Sıla ya sabaha karşı alkollü şekilde genç adamın evinde ne işin var?? Kocan değil bişeyin değil. Ne olduda bu adamın bu kadar gözü döndü?? Sıla iyi niyetli bir kadın olsa bu işi böyle kişisel showuna dönüştürmezdi. Şimdi bir sürü ezik konserlerini daha çok dolduracak , daha çok bu kadından bahsedecek. Tüm erkeklere ders olsun bu iş düşmeyin bu kadınların tuzaklarına

3
2
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Evli değilsin adamın evinden çıkmıyorsun dayak yemişsin namus elçisi gibi kadın haklarından bahsediyorsun.

2
3
yanıtYanıtla
kayserili:

adam öldüren 7 yıl yatarken 15 yılmış ben buna kıçımla gülerim hiç ceza almaz varmısın iddaya avukat hanım alacağı ceza 1, 5 yıl onuda paraya çevirirler görürsün

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title