Haberler

Hakkari'ye '911' Benzeri Çağrı Merkezi Kuruluyor

Hakkari'ye '911' benzeri çağrı merkezi kuruluyorHAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 2015 yılında yapımına başlanan ve önümüzdeki ay hizmete açılması planlanan çok amaçlı 112 çağrı merkezi binasında incelemelerde bulunarak ilgili kurum yetkililerinden bilgi aldı.

Hakkari'ye '911' benzeri çağrı merkezi kuruluyor

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 2015 yılında yapımına başlanan ve önümüzdeki ay hizmete açılması planlanan çok amaçlı 112 çağrı merkezi binasında incelemelerde bulunarak ilgili kurum yetkililerinden bilgi aldı. Vali Toprak, "Buradaki çağrı merkezi sistemimiz Amerika'daki sistemi andırıyor. Bir numara arandığında ilgili kurumlara en hızlı şekilde iletiliyor" dedi

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, Hastane Başhekimi Dr. Seda Baştürk,AFAD ve 112 Acil Sağlık Hizletleri yetkilileriyle birlikte, 2015 yılında 2 bin 294 metrekare üzerinde yapımına başlanan ve önümüzdeki ay açılışı yapılacak olan 4 katlı çağrı merkezi binasında incelemelerde bulundu. İlgili kurumladan bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Toprak, çağrı merkezi binasının hizmete açılmasıyla birlikte Hakkari'deki tüm çağrı merkezlerinin aynı binada hizmet vereceğini belirterek şunları söyledi:

"Afet yönetimini, güvenlik yönetimini belli bir merkezde toplayıp çok hızlı karar verip, çok hızlı çözüm üretmek amacıyla İçişleri Bakanlığımızn çok özel bir projesi. Tabii burada diğer kurumlarımızın da hep beraber müşterek çalışması söz konusu. Şu anda içinde bulunduğumuz bina 2015 yılında başlanmış olup, 15 Eylül'de bitirilmesi planlanıyor.112 Acil çağrı merkezi olarak ilk etapta planlanmıştı. Fakat son dönemdeki gelişmeler ve hizmetin daha hızlı sağlanarak acil durumun çözüme kavuşturabilmesi amacıyla bildiğiniz gibi 'Afet ve Güvenlik Acil Koordinasyon Merkezi' adı altında yeni bir koordinasyon merkezi oluşturulacak. Bunun altında Güvenlik Acil Durum Koordinasyon (GAMER), 112 Çağrı Merkezi, AFAD gibi diğer birimlerimiz de görev yapacak.Giriş katında da özel eğitilmiş personelin görev yaptığı çağrı merkezi olacak. Çağrı merkezine gelen acil durumlar hangi kurumla ilgiliyse o kuruma yönlendirilecek. ABD'deki 911 sistemini andırıyor.Sadece bir numara çevrildiğinde darda kalan, sıkıntıda kalan, afete maruz kalan vatandaşlarımız tek bir numaradan arayıp ilgili kuruma en hızlı şekilde ulaştırıp görev başında olan personel tarafından çözüme kavuşturulacak. Ben bu vesileyle buranın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Kızılban Mustafa Toprak Orhan Toprak Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title