Haberler

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Beridze Ünye'ye Geldi

Güncelleme:

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Avtandil Beridze, "Türk halkı önce komşuydu, şimdi kardeş oldu, dost oldu." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Avtandil Beridze ve beraberindeki heyetin ziyareti-Kahvaltı detayı-Beridze'nin Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ı ziyareti ve açıklamaları Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Beridze: - "Bizler iki dost devletin insanları olarak dostluk ilişkilerimizi ticari işbirliğiyle daha ileri seviyeye götürmek için çaba göstermeliyiz" Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Avtandil Beridze, "Bizler iki dost devletin insanları olarak dostluk ilişkilerimizi ticari işbirliğiyle daha ileri seviyeye götürmek için çaba göstermeliyiz" dedi.Konuk Meclis Başkanı Berizde, beraberindeki Keda Vali Yardımcısı Guram Beridze ile Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneğini ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ı ziyaret etti.Çamyar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz Gürcistan halkı ile iç içe yaşayan, aynı kaderi paylaşan ve baktığımızda tek milletiz diyebiliriz. Tarihi ve kültürel bağlarımız var. Son zamanlarda vizelerin kaldırılması ile ülkelerimiz arasındaki ilişkiler daha gelişti. Ticari yatırımlarda bunu izledi. İnşallah bundan sonra da bu zamana kadar olduğu gibi mutlu şekilde yaşamaktan keyif alacağız" diye konuştu.Beridze de Gürcistan ile Türkiye arasındaki ilişkinin arttığını ifade ederek, aynı şekilde ticari ilişkilerin de gelişmesi gerektiğini belirtti."Türk halkı önce komşuydu, şimdi kardeş oldu, dost oldu" diyen Beridze, "Biz Gürcü halkı komşularına dolaşmalı yollardan değil kısa yoldan direkt kapı açıyoruz. Gürcü halkı ile Türk halkının kaynaşmasında emeğiniz var, bu dostluğu pekiştirelim. İşbirliğimiz her geçen gün daha ileri seviyeye doğru gidiyor. Bizler iki dost devletin insanları olarak dostluk ilişkilerimizi ticari işbirliği ile daha ileri seviyeye götürmek için çaba göstermeliyiz. Bu işbirliğinin gelişmesinde Türkiye'de yaşayan Gürcü vatandaşlarımıza da çok iş düşmektedir" ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Beridze ile Çamyar birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Çamyar Gürcistan Türkiye Ünye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title