Haberler

Güllüce, Sorgun İlçesine Bağlı Sarıhamzalı Köyünü Ziyaret Etti

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Sarıhamzalı köyünü ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Sarıhamzalı köyünü ziyaret etti. Bakan Güllüce, ziyarette, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köye dün gece geldiğini belirterek, "Yıllar önce dedelerimizin kaldığı köye misafir geldik. Sağolsunlar bizi misafir ettiler. Muhtar ağırladı. Milletvekillerimizle, dün gece burada güzel sohbetimiz oldu. Tabi o günleri bilen burada kimse yok. Yüz yıl önce olunca. Yüz yıl önce dedelerimiz burada kalmışlar" diye konuştu.

Bakan Güllüce'ye, ziyarette, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, birer tablo hediye etti. Daha sonra beraberindeki milletvekilleri ve protokol üyeleriyle köyün sokaklarında dolaşan Güllüce, dinlendiği köy camisinin bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti. Güllüce, burada, dedelerinin sürekli Sarıhamzalı köyünü anlattıklarını söyledi. Yer sofrasında yemek yemeyi çok sevdiğini belirten Güllüce, çocuklarına da "Allah bizi Anadolulu olmaktan uzak etmesin" temennisinde bulunduğunu kaydetti.

Bakan Güllüce, "Zaman zaman Anadolu'ya çıktığımızda bu özlemlerimizi gideriyoruz. Yozgat'ın omurga bir şehir olma özelliği var. Bu yüzden de Yozgat'a ayrı bir sevgimiz vardır. Türkiye'nin her tarafı bizim ama dedelerimiz buranın ekmeğini yemiş. Ermeniler sülaleyi kesmişler. Birkaç kişi sağ kalmış" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Yozgat Sorgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title