Haberler

Güllüce: "1960 Askeri Darbesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Hakarettir

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: - "27 Mayıs'ı tüm gençlerin çok iyi kavraması, yaşlıların da gençlere 27 Mayıs mezalimini iyi anlatması gerekiyor" Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 27 Mayıs askeri darbesini tüm gençlerin çok iyi kavraması, yaşlıların da gençlere bu mezalimi iyi anlatması gerektiğini belirtti.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: - "27 Mayıs'ı tüm gençlerin çok iyi kavraması, yaşlıların da gençlere 27 Mayıs mezalimini iyi anlatması gerekiyor" Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 27 Mayıs askeri darbesini tüm gençlerin çok iyi kavraması, yaşlıların da gençlere bu mezalimi iyi anlatması gerektiğini belirtti. Güllüce, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1960 askeri darbesine değindi.Bunun darbe değil bir demokrasi cinayeti, milli irade cinayeti olduğunu belirten Güllüce, "Türkiye, uzadığı zaman budanması gereken bir ülkedir, diyorlar. Türkiye kaç kere budandı diye hafızanızı yoklayın. Sonuçta bugün 27 Mayıs. Türkiye'nin bir budanma operasyonudur bu. Şehit Başbakan'ı rahmet ve minnetle anarım" ifadesini kullandı.Güllüce, 1960 askeri darbesinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e de hakaret olduğunu vurguladı.Atatürk'ün, TBMM açıldığında duvarına "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" sözünü yazdırdığını dile getiren Güllüce, şöyle konuştu: "E ne oluyor? Millet demiş ki 'Beni bunlar yönetsin. Benim genelkurmay başkanım o olsun.' Kim o Genelkurmay Başkanı; Rüştü Erdelhun Paşamız, Mustafa Kemal'in cephe arkadaşı, Kurtuluş Savaşı'nın paşalarından biri. Vay efendim, 'Sen darbeye niye çanak tutmadın' diye Genelkurmay Başkanı'nı da al, rütbelerini sök, Menderes'i de al, bakanları da al, 400 milletvekilini de al götür Yassıada'ya. Başbakan'ın göğsünde sigarayı söndür. 'Ne var, ben darbe yaptırırsam hükümet olurum' demiş anamuhalefet partisi. 'Darbe yaptırırsam, belki Demokrat Partiyi kapattırırsam iktidar olurum.' Olamazsın. O yüzden 65 senedir iktidar olamıyorsun işte. Darbe yaptırarak, Genelkurmay Başkanı'nı tokatlattırarak, Başbakan'ın göğsünde sigara yaktırarak, 20 sene de bu demokrasi cinayetini, demokrasi katliamını, egemenliğin, hakimiyetin, millette olma, milli irade katilliğini bayram olarak 27 Mayıs'ta bize kutlattılar."Bakan Güllüce, bu olayları gençlerin değil belli yaşlardakilerin bilebileceğini anlattı.Güllüce, 27 Mayısların uzun yıllar "Hürriyet ve Anayasa Bayramı" olarak kutlandığını hatırlatarak, "Ne bayramı? Başbakan asılmış, bayram yapıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Adını böyle demiyorlardı tabii. Bu yüzden 27 Mayıs'ı tüm gençlerin çok iyi kavraması, yaşlıların da gençlere 27 Mayıs mezalimini iyi anlatması gerekiyor" ifadesini kullandı. .

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İdris Güllüce Çanakkale Yenice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
title