Haberler

Mehmetçik'in kafa kamerasından gri kategorideki teröristin etkisiz hale getirilme anı

Güncelleme:

Erzurum'un Karayazı ilçesinde "Bager" kod adlı gri kategoride aranan terörist Ömer Oran'ın etkisiz hale getirildiği anın görüntüleri ortaya çıktı. Mehmetçik'in kafa kamerası tarafından kaydedilen görüntüde teröristin "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verdiği duyuluyor.

Terör örgütü PKK'nın sözde Serhat eyaleti Karayazı grup sorumlusu "Bager" kod adlı, gri kategoride aranan terörist Ömer Oran'ın Erzurum'un Karayazı ilçesinde 5 gün önce polis özel harekat (PÖH) timlerince etkisiz hale getirildiği nefes kesen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

Çok sayıda terör eylemine katıldığı belirlenen terör örgütü PKK/KCK mensubu silahlı terörist Ömer Oran'ın (41) yakalanması için, iç güvenlik operasyonları kapsamında çalışmalarını sürdüren Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip oluşturuldu. Özel ekibin 3 ay süren titiz çalışması sonucu Oran'ın 5 gün önce Karayazı ilçesine bağlı bir kırsal mahallede saklandığı adres tespit edildi.

GÖRÜŞ MESAFESİ 20 METREYE KADAR DÜŞTÜ

Bu tespit üzerine Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlileri ve polis özel harekat (PÖH) timleri ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma özel harekat (JÖH) timleri bölgeye gönderildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye, tipi ve kar yağışı dolayısıyla da görüş mesafesinin yer yer 20 metreye düştüğü bölgeye giden güvenlik güçlerinden PÖH timleri, Oran'ın saklandığı binayı ve çevresini sardı. Bu süreçte JÖH timleri de teröristin kaçma ihtimaline karşın kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu mahallenin kırsal kesiminde gerekli tedbirleri aldı.

Mehmetçik'in kafa kamerasından gri kategorideki teröristin etkisiz hale getirilme anı

"TESLİM OL" ÇAĞRILARINA ATEŞLE KARŞILIK VERİLDİ

PÖH timlerinin "teslim ol" çağrısına uymayan terörist Oran, güvenlik güçlerine el bombası atarak bir polis memurunun elinden yaralanmasına neden oldu. Bulunduğu binadan çıkıp duvarların arkasına saklanarak polislere uzun namlulu silahla ateş açarak kaçmaya çalışan terörist, PÖH timlerince kısa süreli çatışmada etkisiz hale getirildi.

Terörden arananlar listesinde 500 bin liraya kadar ödülle gri kategoride arandığı anlaşılan örgütün sözde Serhat eyaleti Karayazı grup sorumlusu "Bager" kod adlı terörist Oran'dan bir M-16 piyade tüfeği, bu silaha ait 4 şarjör, bir el bombası, bir dürbün, bir fotoğraf makinesi ile 2 not defteri ele geçirildi.

Mehmetçik'in kafa kamerasından gri kategorideki teröristin etkisiz hale getirilme anı

ÇATIŞMA ANI SANİYE SANİYE KAMERADA

Terörist Ömer Oran'ın etkisiz hale getirildiği operasyon anı ise saniye saniye kameralara yansıdı. Oran'ın kar yağışı ve tipi altında yapılan operasyonda etkisiz hale getirildiği çatışma anlarına ilişkin görüntülere AA ekibi ulaştı. Oran'ın attığı el bombası ile elinden yaralanan özel harekat polisinin genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DAHA ÖNCE KIL PAYI KURTULMUŞ

Çatışmanın ardından güvenlik güçlerince yapılan incelemede, terörist Oran'ın 6 Aralık 2019'da Ağrı'nın Tutak ilçesi Soğukpınar köyünde 5 askerin yaralandığı ve 4 teröristin de etkisiz hale getirildiği çatışmaya katıldığı da belirlendi.

Bu çatışmadan son anda kaçarak kurtulduğu belirlenen Oran'ın, bu olaydan kısa süre önce iki kızın kırsala kaçırılarak terör örgütüne götürülmesi eylemine katıldığı belirtildi. Operasyonda, Oran ile irtibatı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı, diğer 2'si adli kontrol şartıyla salıverildi.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Sur Belediye Başkanı kim? Adnan Örhan kimdir, kaç yaşında? Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi!
500

Yorumlar (20)

Bordo Bereli:

En büyük ASKER bizim ASKER .

58
3
yanıtYanıtla
ABUZER:

ELLERİNİZE SAĞLIK ALLAH DERT VERMESİN

56
1
yanıtYanıtla
Çapanoğlu 66:

Allah TÜRK Askerinin ayağına taş değdirmesin. Hepside Allaha emanet, Ne Mutlu Türküm Diyene. . . .

25
1
yanıtYanıtla
MOHAÇI BİLİR MİSİN:

Arslanlarım benim. Bizler sıcak evlerimizde bilgisayar başında kahramanlık taslarken, elimizden gelen ancak size minnet duymaktır. Karda kışta, soğukta yere basan ayaklarınız ahirette sizi cennete taşısın. Ayağınıza taş değmesin. Attığınız yerini bulsun, Türk yurdu ebediyen var olsun. .

11
0
yanıtYanıtla
TÜRKİLELEBET YAŞAYACAK:

amin ağzına sağlık

yanıt4
yanıt0
filiz:

amin

yanıt0
yanıt0
ADIN NE ÖNEMİ VAR:

Öldürülen teröristin sıfatına iyi bakın. Bunlar 2500 yıllık Türk Ordusunun karşısında galip gelip devlet kuracak öyle mi? Bu çakal sürüsü, mahallede bakkal kuramaz. Ne geçecek ellerine, öylesine telef olmaktan başka. .

5
1
yanıtYanıtla
hakkı:

Allah''ınıza kurban. bu itlere teslim ol çağrısı yapmak bile aşırı demokratik bence. direk indirecen.

4
1
yanıtYanıtla
TÜRKİYEM:

Teslim ol ! yok . Vur geç vur geç Bozkurtlar. Allah bileğinize , zekanıza nazar değdirmesin.

4
1
yanıtYanıtla
OK:

Türkü kürde kırdıramadılar!! Aslan parçaları devam edin böyle devam TERÖRİSTLERE!!

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title