Haberler

Göynük'te Orman Yangını

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Çamlıca köyü yakınında bulunan ormanlık alanda dumanların yükseldiğini gören köy sakinleri durumu orman ekiplerine bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye, Göynük, Mudurnu ve çevre ilçelerin orman işletme şeflikleri ekipleriyle Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan çok sayıda arazöz sevk edildi.

Öte yandan Bolu İl Özel İdaresi'ne ait iş makinelerinin de bölgeye gönderildiği ve yangının söndürülmesi için Orman Genel Müdürlüğü'nden yangın söndürme helikopteri yangına müdahale etti.

Yangın, Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Göynük, Mudurnu, Seben, Kıbrıscık, Yeniçağa ile Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Nallıhan, Çayırhan ve Beypazarı ile Sakarya Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Geyve ve Taraklı işletme şefliklerine bağlı arazözler ile yakın ilçelerin itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yaklaşık 2 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangına İstanbul'dan gelen yangın söndürme helikopteri de müdahale etti.

Yangın hakkında gazetecilere bilgi veren Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Çamlıca köyünün üst mevkisinde ziraat arazisinde çıkan yangına kısa sürede müdahale ettiklerini söyledi.

Tarım arazisinde başlayan yangının kim tarafından başlatıldığının belirlenmesi için çalışma yapıldığını da dile getiren Keskin, "Rüzgarın da etkisiyle ormana doğru yayılan yangına ekiplerimiz müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak İstanbul'dan gelen helikopterin de desteği ile söndürüldü." dedi.

Keskin, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini de belirterek, "Yangın 2 hektarlık bir alanda örtü ve tepe yangını şeklinde etkili oldu. Ekiplerimiz gece boyunca bölgede soğutma ve kontrol çalışmalarına devam edecek. Yangın söndürme çalışmasına, köylüler, orman işçileri ve jandarma ekiplerinin de arasında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Halen çalışmaları devam ediyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Çamlıca Göynük Bolu 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title