Haberler

Gönülleri Birleştiren Proje

Uşak'ta gerçekleştirilen "Gönüller Yapmaya Geldik" projesi kapsamında, öğrenciler gruplar halinde şehit, gazi ve engelli ailelerini ziyaret ediyor.

Uşak'ta gerçekleştirilen "Gönüller Yapmaya Geldik" projesi kapsamında, öğrenciler gruplar halinde şehit, gazi ve engelli ailelerini ziyaret ediyor.

Proje ile bir yandan öğrencilerin vatan sevgisi, şehitlik, gazilik gibi kavramları öğrenmeleri sağlanırken diğer yandan da acılar paylaşılarak gönüllerin birleşmesi hedefleniyor.

Valisi Ahmet Okur'un eşi Hatice Nur Okur'un liderliğinde yürütülen "Gönüller Yapmaya Geldik" projesi kapsamında öğrenciler gruplar halinde öğretmenlerinin eşliğinde okullarının yakınındaki şehit, gazi ve engelli aileleri ziyaret ediyor.

Üç aydır devam eden proje kapsamında ilk, orta ve lise öğrenimi gören öğrencilerle zaman zaman ziyaretlere eşlik eden Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle toplumsal birlikteliği artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Okur, "Projeyle, vatan sevgisi, şehitlik ve gazilik gibi kavramları çocuklarımıza daha doğru şekilde anlatmaya çalışıyor, gönülleri birleştiriyoruz. Asıl amacımız gönül birliği kurmak." dedi.

Yaşamın zorluklarını görüyorlar

Hatice Nur Okur, şehit ve gazi aileleriyle başlayan ziyaretlerin zamanla engelli aileleri de kapsadığını ve projenin genişlediğini belirtti. Okur, öğrencilerle Wolf-Hirschhorn sendromu (ağır gelişim geriliği) bulunan, işitme engelli 4 yaşındaki Samet Girgin'i evinde ziyaret etti.

Samet Girgin'i ziyarete gelen çocukların harçlıklarından biriktirdikleri paralarla kendisine yardımda bulunduğunu ve hediyeler getirdiğini aktaran Okur, "Devletimiz Samet'in tüm ihtiyaçlarını karşılıyor, ancak öğrencilerimizin bu duyarlı davranışı sonucu aileye ulaşan yardım çok daha anlamlı diye düşünüyorum." sözlerine yer verdi.

Samet'in Girgin'in annesi Sevcan Girgin de öğrencilerin ziyaretinin oğlunu mutlu ettiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hatice Nur Uşak Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title