Haberler

Göçmen Çocuklara Yönelik Bilgilendirme Önleme Faaliyetleri Çalıştayı

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "Genç neslin, farklı emelleri olan herkesin kendisine adam devşirme noktasında yeni bir vazife, yeni bir görev yüklediği süreçte heba olmasının, ülkemizde veya coğrafyamızda bu gençlerin, çocukların gelecekte ellerine silahları, bombaları alıp...

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "Genç neslin, farklı emelleri olan herkesin kendisine adam devşirme noktasında yeni bir vazife, yeni bir görev yüklediği süreçte heba olmasının, ülkemizde veya coğrafyamızda bu gençlerin, çocukların gelecekte ellerine silahları, bombaları alıp huzurumuzu bozmalarının, memleketlerin, milletlerin geleceğini karartmalarının önüne geçebilmenin mücadelesini hep beraber yapmamız lazım." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, göçmen çocukların suç ve terör örgütlerinin hedef kitlesi olma riskine karşı bilgilendirilmeleri için yol haritasının belirlenmesi amacıyla "Göçmen Çocuklara Yönelik Bilgilendirme Önleme Faaliyetleri Çalıştayı" düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışına Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz ve Terörle Mücadele Dairesi Başkan Vekili Hasan Yiğit'in de arasında bulunduğu davetliler katıldı.

Altınok, açılış konuşmasında, Türkiye'nin son 7-8 yıldır yoğun göçmen akınına uğradığını anımsatarak, mülteci durumundaki çocukların yanı sıra Türk vatandaşlarının da terör örgütlerinin eline düşmemesi, emellerine alet olmaması için çalıştayın düzenlendiğini söyledi.

Çalıştayda, mülteci çocukların terör örgütlerine katılımları konusunda akademik çalışmalar yapanlar ile uygulamada bununla mücadele eden kolluk kuvvetlerinin bir araya geleceğini kaydeden Altınok, iki kesimin işbirliğinde neler yapılabileceğinin tartışılacağını dile getirdi.

Radikal akımların, farklı ülkelere sığınan mültecilerin adaptasyon sürecinden ve genç neslin bunalımlarından faydalanarak kendilerine eleman kazanma yoluna gittiğini ifade eden Altınok, bununla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Altınok, konuşmasına şöyle devam etti:

"Özellikle genç neslin, farklı emelleri olan herkesin kendisine adam devşirme noktasında yeni bir vazife, yeni bir görev yüklediği süreçte heba olmasının, ülkemizde veya coğrafyamızda bu gençlerin, çocukların gelecekte ellerine tüfekleri, bombaları, silahları alıp huzurumuzu bozmalarının, memleketlerin, milletlerin geleceğini karartmalarının önüne geçebilmenin mücadelesini hep beraber yapmamız lazım. Genel beklenti bu. Türkiye, onu yaşıyor. En fazla, en ağır şekilde hissederek yaşıyor. Bu, sürdürülebilir bir süreç değil.

İnsanların belirli ideolojiler, anlayışlar, algılar üzerinden kendilerini patlatabilmeleri, öldürebilmeleri, hiçbir günahı, suçu olmayan, tanımadıkları, bilmedikleri, hayatlarında hiç görmedikleri insanları sadece bir yerlere mesaj verebilme adına bir bombanın pimini çekerek öldürebilme cesaretini gösterebilmeleri ve bunu da bir şeyler adına yaptıklarını iddia edebilmeleri çok büyük bir vehamettir."

Çok sayıda kurumdan çalıştaya destek

Çalıştayda İçişleri, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar, Dışişleri ve Sağlık bakanlıkları ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gazi Üniversitesi ve TOBB Üniversitesinden temsilciler yer alıyor.

Terörle mücadele kapsamında özellikle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören 12-18 yaş aralığındaki göçmenlerin, bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamına alınmasının da gündeme geleceği çalıştay, üç gün sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Selami Altınok Servet Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title