Haberler

Genç Girişimcilere Sertifika

Elazığ Ticaret Borsasınca "İstihdam ve Girişimcilik Amaçlı Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim ve Uygulama Projesi" kapsamında düzenlenen mesleki eğitim ve girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.

Elazığ Ticaret Borsasınca "İstihdam ve Girişimcilik Amaçlı Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim ve Uygulama Projesi" kapsamında düzenlenen mesleki eğitim ve girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, kentteki bir otelde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, istihdam ve girişimcilik temasıyla oluşturulan projenin genç girişimcilere yönelik önemli bir proje olduğunu belirtti.

Projenin kentteki istihdama yönelik daha kaliteli, uzmanlaşmış ve tecrübe edinmiş girişimcilerin ortaya çıkmasına da olanak sağladığını ifade eden Kaldırım, şunları dile getirdi:

"Dünyada artık ülkeler değil şehirler ciddi bir rekabet içindeler. Dolayısıyla hedeflerini ve stratejilerini doğru koymuş, kendini iyi analiz etmiş, iyi yetiştirmiş, sektörlerini iyi belirlemiş şehirler daha başarılı oluyorlar. Dolayısıyla önemli bir ticaret, ekonomi, turizm ve cazibe merkezi haline geliyorlar."

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da kazancın onda dokuzunun ticarette olduğunu, bu alanda başarı elde etmek için cesaretli olunması gerektiğini dile getirdi.

Belediye olarak istihdama yönelik projeleri desteklediklerini vurgulayan Yanılmaz, "İnancımız şudur ki eğer bir meslek erbabı hangi mesleği yaparsa yapsın mesleğini seviyorsa, yaptığı işi mutlulukla yapıyorsa o işte başarısız olması mümkün değildir. Başarıya götüren yol mesleğimizi sevmektir, işimize sahip çıkmaktır." diye konuştu.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ da kursa 25 kız ve 25 erkek kursiyerin katıldığını, 7 aylık bir eğitim sonunda kursu başarıyla tamamlayan tüm kursiyerlerin sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mücahit Yanılmaz Mehmet Çetin Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title