Haberler

Gaziantep'te, Nevruz Kutlamalarında Ateş Yakılmasına Izin Verilmedi

Gaziantep'te, HDP'nin organizasyonu ile düzenlenen etkinlikte binlerce kişi nevruzu, getirilen yasak nedeniyle ateş yakmadan kutladı. HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, alanda ateş yakılmasına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Bostancı Mahallesi'ndeki boş alanda yapılan ve ateş yakılması yasaklanan kutlamalara, 5 bin kişi katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlama alanına gelenler üst aramasından geçirildi. Havadan da drone ile görüntü alınan kutlamalarda zaman terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Alandaki kutlamalarda gazetecilere konuşan HDP milletvekili Mahmut Toğrul, partilerinin 2 yıldır baskı altında tutulduğunu öne sürdü. Nevruzun barış için yeni bir başlangıç olması dileğinde bulunan Toğrul şunları söyledi:

"Siyaseten bizimle mücadele edemeyenler ancak kolluk güçleriyle, eş genel başkanlarımızı, milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı rehin alarak referandumdan sonuç almak istiyorlar. Bakın bugün aramızda olması gereken iki il eş bakanımız tutuklu olduğu için aramızda değiller. Eş genel başkanlarımız aramızda değiller. Nevruz, bir coşkuyla kutlanması gerekirken, nevruzun simgesi olan ateşin yakılmasına izin verilmemekte. Maalesef yasaklama yoluna gidildi. Biz, Nevruz'u 21 Mart'ta değil de herkesin işine mani olmayacak şekilde hafta sonu yapmak istedik, fakat buna izin verilmedi. Ateşin yakılmasına izin verilmedi. Nevruz ne zaman yasaklanmışsa hep maalesef istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Oysa izin verildiğinde özgürce kutlanıldığı, hiç kimsenin burnunun kanamadığı bir gün olduğunu hepimiz yaşayarak deneyimledik."

HDP Parti Meclis üyesi Mehmet Karayılan ise tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği mesajı alandakilere okudu. Konuşmaların ardından çalınan müziklere eşlik eden ve halaylar çekerek kutlama yapan kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Mahmut Toğrul Gaziantep PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title