Haberler

Gaziantep Şimşek Türkiye'nin Var Olan İmkanlarını Harekete Geçirdik

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilkent Mahallesi'nde 120 dönümlük araziye yapılacak ve 103 milyon liraya mal edilecek, 200 bin metreküp alana sahip İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine katıldı. Tesisin, alanında Türkiye'nin en büyüğü olduğu belirtildi. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gelecekte suyla ilgili sorunlar yaşanabileceğine dikkat çekerek, bu nedenle şimdiden planlama yapılması gerektiğini söyledi. Yerel yönetimlerin projelerini desteklediklerini belirten Şimşek, şöyle dedi Su; hayat anlamına gelirken, aynı zamanda medeniyetin de temelidir. Sanıldığı kadar su zengini bir ülke değiliz. Su fakiri bir ülkeyiz. Uzun projeksiyona baktığımız zaman sorunlar yaşayabileceğimiz bir coğrafyadayız. O yüzden şimdiden geleceği planlamalıyız. O yüzden bu tesis de ayrı bir önem kazanıyor. Çünkü imkanlar kısıtlı ve bir sürü proje yarışıyor. Hükümet, Hazine olarak yerel yönetimlere gereken desteği veriyoruz. Merkezi hükümet olarak sadece eğitimde, sağlıkta sınıf atlatma peşinde değiliz ki onlar zaten oluyor, ulaşıma, altyapıya da gereken desteği veriyoruz. Bu eserleri önemsiyoruz. Hakikaten de kendi ölçeğinde çok büyük bir tesis. Burada yaşayan yaklaşık 2 milyon vatandaşımız bunun sayesinde ileriye çok daha umutla bakacaklar. Sizin desteğinize, teveccühünüze layık olacak şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah hep birlikte güçlü büyük Türkiye'yi, büyük güçlü Gaziantep'i inşa etmeye devam edeceğiz. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise AK Parti hükümetlerinin insan odaklı çalıştığını ve bu yönde hizmet verdiğini ifade ederek, şunları söylediSiyaset; sorunları çözmektir. Siyasete talip olmak millete fedakarlıkta bulunmaktır, hizmet etmektir. Millete efendilik yapılmaz. Millete sadece ve sadece hizmetkar olunur. Bizim temel düsturumuz da budur. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz insan odaklı çalışmalar sürdürüyor. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Bizlere emanet olan çevre, doğanın korunması anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yöneticilerin yaptıkları hizmetlerle anılacağını ifade ederek, 30 Mart'ta dördüncü yılımızı dolduracağız. Su, altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisleri en önemli alanımızdı. Hep birlikte şehrin geleceği, 2023, 2050 için bu bölgenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu bölgede toprak kıpkırmızı, su dünyanın en güzel suyu, yeşil dünyanın en güzel yeşili. Burada koordinasyon çok önemliydi. Bize düşen iyi proje hazırlamaktı. Dönem bittiğinde, makam gittiğinde ne kalacak Büyük işler, eserler kalacak. Aldığımız yerden ileriye taşıyoruz diye konuştu. Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bakan Gül ve beraberindeki protokol üyeleri, masadaki butonlara basarak, tesisin temelini attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title