Haberler

Gaziantep Gaün'de İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı

Gaün'de İş Sağlığı ve Güvenliği toplantısı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus tarafından projelendirilen, İş Sağlığı ve Güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Bedir, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Karahan, Proje ortakları ve basın mensupları katıldı. Erasmus Plus iş birliği ile Türkiye'deki iş kazalarını en alt seviyeye çekmek için hazırlanan projenin tanıtımı yapıldı. İş sağlığı ve Güvenliği profesyonellerinin, güncellenecek mesleki eğitim müfredatı ile eğitimsel, yasal mevzuatın iyileştirilmesi ve maddi ve manevi kayıpların azalması hedefleniyor.

Devletin bütçesinden değil, AB bütçelerinden fon alarak çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Ali Gür, Bütçelerde tasarruf tedbirleri çok yoğun, ama tasarruf tedbirleri birçok üniversite faaliyetlerini yürütürken, Gaziantep Üniversitesi aktivitelerine devam ediyor. Buz proje üretiyoruz. Şuanda 11 tane AB projesi devam ediyor. Bunlardan 7 tanesi Erasmus Plus kapsamındaki bütçeleri yüksek ve çok uluslu projeler. AB ülkelerinden 5-6 tane ortağımız oluyor. 7 tanesinde koordinatör diğer 4 tanesinde ise ortak ülkeyiz. Ortalama olarak bu projelerden Gaziantep Üniversitesine giren bütçe yaklaşık olarak 3 milyon Euro'nun üzerinde. Bu kadar program yaparken bütçelendirmek kolay değil. Devletin bütçesinden değil AB bütçelerinden fon alarak yapıyoruz. AB projeleri Erasmus Plus kapsamında ekibin bir proje oluşturdular. Bu proje kapsamında İş sağlığı ve Güvenliği ile ilgili Türkiye' de bir müfredat programı geliştirerek standartlaştıracağız dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren ve AB ülkeleriyle ortak çalışma yaptıklarını belirten Murat Karahan ise, Proje ekibiyle birlikte, İş Sağlığı ve Güvenliği profesyonelleri üzerine uygulanabilir bir AB projesi yazdık. Bu proje kapsamında çalışmalara başladık. Ortak olarak 4 Avrupa Birliği ülkesi seçtik., Slovenya, Almanya, Polanya ve İspanya, ülkelerinden üçüne ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında e-öğrenme modülleri ve mobil aplikasyonlar oluşturuldu. Müfredat çalışmaları tamamlanmak üzere diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title