Haberler

Galatasaray Efsanesini Unutmadı

Galatasaray efsanesini unutmadıAli Sami Yen kabri başında anıldıİSTANBUL,(DHA)Galatasaray'ın kurucusu ve 1 numaralı üyesi olan Ali Sami Yen ölümünün 66. yıl dönümünde Feriköy'deki mezarı başında anıldı.

Galatasaray efsanesini unutmadı

Ali Sami Yen kabri başında anıldı

İSTANBUL,(DHA)

Galatasaray'ın kurucusu ve 1 numaralı üyesi olan Ali Sami Yen ölümünün 66. yıl dönümünde Feriköy'deki mezarı başında anıldı.

Anmaya Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İsmail Sarıkaya, Disiplin Kurulu Başkanı Celal Emon katıldı.

Anma töreni öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Dursun Özbek, "Bugün burada kulübümüzün kurucusu, 1 numaralı üyesi çok değerli başkanımız Ali Sami Yen'i ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Galatasaray'a vermiş olduğu hizmetlerini herkese bir kez daha hatırlatmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Değerli kurucumuzun 112 yıl önce attığı tohumlar büyük bir çınar haline gelmiştir. Bütün yönetimler, ondan bayrağı devralan kişiler Galatasaray'ı yüceltmek üzere görev almışlardır. Bu görevin de layıkıyla yerine getirildiği herkesin gözü önündedir. Ben, böyle değerli bir varlığı bize emanet ettiği için, böyle değerli bir varlığın tohumlarını attığı için değerli başkanımıza kabri huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Emanetini her zaman daha ileriye götürmeyi görev edindiğimizi de duyurmak istiyorum. Sağ ol, var ol Ali Sami Yen. Mekanın cennet olsun. Işıklar içinde yat. Her zaman kalbimizdesin. Her zaman senin bu büyük vizyonuna layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Ali Sami Yen'in kabrinin yanında yatan Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'nın da mezarı ziyaret eden Başkan Dursun Özbek, efsane başkan ile ilgili: "Bugün kurucumuz, başkanımız Ali Sami Yen'in ölüm yıl dönümü. Bu nedenle kabrini ziyaret ederek bir anma töreni düzenledik. Aynı zamanda Türk sporuna yine çok büyük hizmetler vermiş Sayın Süleyman Seba ile de komşular. Her defasında olduğu gibi bu sene de Süleyman Seba'nın da kabrini ziyaret ettik. Onun da mekanı cennet olsun. İkisi de Türkiye'nin yetiştirdiği büyük spor adamları. Bizlere hediye ettikleri değerleri herkes görüyor. Dolasıyla bu hizmetlerin unutulmaması lazım. Bu hizmetlerin dünya durdukça yaşaması lazım. Her ikisine de Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Türk sporu ile beraber herkesin kalbinde yaşamaya devam edecekler" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Spor Kulübü İsmail Sarıkaya Süleyman Seba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title