Haberler

Fransa'daki yangında hayatını kaybeden ailenin Türkiye'deki evinde yas -

Fransa'nın doğusundaki Mulhouse kentinde bir binada çıkan yangında Yozgatlı Arslan ailesinin 3 ferdinin ölmesi Akdağmadeni ilçesine bağlı Üçkaraağaç köyünde yaşayan yakınlarını yasa boğdu.

Fransa'nın doğusundaki Mulhouse kentinde bir binada çıkan yangında Yozgatlı Arslan ailesinin 3 ferdinin ölmesi Akdağmadeni ilçesine bağlı Üçkaraağaç köyünde yaşayan yakınlarını yasa boğdu.

Hayatını kaybeden Hasan Arslan'ın Üçkaraağaç köyünde yaşayan dayısı Halil İbrahim Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük üzüntü duydukları olayın nasıl yaşandığı konusunda henüz bilgi sahibi olmadıkları söyledi.

Olayı Fransa'da yaşayan diğer akrabalarından öğrendikleri anlatan Arslan, "Yangının nasıl çıktığı oradaki güvenlik güçlerinin raporuyla ortaya çıkacak. Biz de birkaç yerden farklı bilgiler aldık. Hasan, ablamın oğlu, diğerleri de eşi ve kız çocuğu. Eniştem ve ablam vefat edeli uzun yıllar oldu" diye konuştu.

Hasan Arslan'ın 15 yıldır Fransa'da yaşadığı anlatan Arslan, yeğeninin inşaatlarda çalışarak geçimini sağladığı ifade etti.

Arslan ailesinin cenazelerinin, Fransa'daki işlemlerden sonra memleketleri Akdağmadeni ilçesine getirilerek, defnedileceği öğrenildi.

Öte yandan, Arslan'ın kayınpederi Basri Özgan ve kayınvalidesi Emine Özgan Akdağmadeni İbrahimağa Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor.

- Olay

Fransa'nın Mulhouse kentindeki Yozgatlı Arslan ailesinden baba Hasan Arslan, eşi Nimet Arslan ve kızları İkra Arslan, evlerinde çıkan yangında hayatını kaybetmiş, baba Arslan'ın son anda çatıya çıkartarak kurtarılmalarını sağladığı diğer 3 çocuğu Hüseyin (11), Halil İbrahim (8) ve Zeliha Arslan (6) ise hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Arslan Akdağmadeni Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title