Haberler

Ada Ülkesi Filipinler, Felaketi Yaşıyor! Tropikal Tayfun, 90 Can Aldı

Güncelleme:

Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkesi Filipinler'de tropikal tayfunun yol açtığı heyelanda 90 kişi can verdi. 12 binden fazla kişi ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Filipinler'de etkisini sürdüren tropikal Tembin (Vinta) tayfununun neden olduğu heyelan ve sellerde ölü sayısı 90'a yükseldi. Reuters haber ajansı, yaklaşık 90 kişinin toprak altında kalarak can verdiğini duyurdu.

90 CAN ALDI

Yerel medyanın polis raporlarına dayandırdığı haberlere göre, Tembin'in vurduğu Filipinler'in ikinci büyük adası Mindanao'nun Tubod eyaletinde 19, Lanao del Sur eyaletinde 7, bölgedeki diğer yerleşim merkezlerinde ise 64 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.


12 BİN KİŞİ EVLERİNDEN OLDU

Tembin'in getirdiği yoğun yağışlardan kaynaklanan seller ve toprak kayması yüzünden can kayıplarının yaşandığı ülkede, 12 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.


Cuma günü Mindanao Adası'nı vurduktan sonra saatte 95 kilometre hızla Sulu Denizi'ne doğru yönelen tayfunun bugün Palawan Adası'na ulaşması bekleniyor.

GEÇEN HAFTA FIRTINAYA TESLİMDİ

Ülkede geçen hafta etkili olan Urduja fırtınasının yol açtığı sel ve heyelanlarda 40'tan fazla kişi yaşamını yitirmiş, altyapı ve tarımda 20 milyon dolara yakın zarara neden olmuştu.


Filipinler'de her yıl Pasifik kaynaklı 20'ye yakın tayfun ve fırtına etkili oluyor.



Kaynak: AA / Dünya

Filipinler Mindanao Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title