Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kültür ve Turizm Bakanı Avcı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın konuşması, Detaylar - Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: "Bu nöbet devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın konuşması,

Detaylar - Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:

"Bu nöbet devam edecek. Bu nöbet, Başkomutan, Sayın Cumhurbaşkanı, 'teşekkür ederim' deyinceye kadar devam edecek"

"Bu hain saldırıyı sakın ola ki şanlı Türk ordusuyla, silahlı kuvvetlerimizin kendisiyle özdeşleştirmeyiniz. Bunlar asker elbisesi giymiş olsalar da rütbeleri her ne olsa da Türk Silahlı Kuvvetleri ile alakası olmayan, hain teröristlerdir"

Eskişehir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara, "demokrasi ve milli irade" nöbeti tuttu. Türk Kızılayı ve ilçe belediyeleri tarafından nöbet eylemindeki vatandaşlara su ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.

Bu arada darbe girişimde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Vatandaşlar da okunan duaya eşlik etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, burada yaptığı konuşmada, devlete, millete, bayrağa, vatana yönelik hain saldırıyı canları pahasına püskürten şehitlere Allah'tan rahmet, bu uğurda yaralananlara da acil şifalara diledi.

Türkiye'nin gerçekten büyük bir badireyi atlattığını vurgulayan Avcı, şöyle konuştu:

"Türkiye gerçekten büyük bir badireyi atlatıyor. Bunu size yapıyorsunuz, bunu siz sağlıyorsunuz, aziz Eskişehirliler, sevgili kardeşlerim. Şu anda Türkiye'nin her yerinde millet ayakta. Bütün şehirlerimizin meydanlarında millet aynı sesi veriyor. Türkiye, Türk milleti bir destan yazdı, yazıyor. Parti ayrımı, düşünce, kanaat, inanç, mezhep ayrımı gözetmeksizin, hepimiz hep birlikte Türkiye'yiz, hepimiz bu al bayrağın altında birlikteyiz. Son 4 gündür yaşadığımız hadiseler, sadece Türk demokrasi tarihi bakımından değil, aynı zamanda dünya siyasete tarihi bakımında da gerçekten altın harflerle yazılacak sayfalar oluşturdu. Biz o gece sadece bir yönetim biçimini, demokrasiyi savunmadık, aynı zamanda bu al bayrağı, istiklalimiz, devletimizi, vatanımızı savunduk. Millet o gün, o gece kendi iradesine, al bayraklarla yollara, sokaklara düşerek bütün Türkiye ayağa kalktı ve 'darbeye geçit' yok dedi. Bundan sonra böyle bir melaneti aklının kıyısından geçirmeye kalkacaklar, işte bu tabloyu hatırlanacak. O dökülen masum kanların hesabı, hukuk içerisinde en ağır biçimde sorulacak."

-"En güzel cevabı Türk medyası verdi"

Bakan Avcı, bu şanlı mücadelede olağanüstü kahramanlıklar sergileyen, canları pahasına oradan oraya koşturan melaneti defetmek için olağanüstü gayret gösteren emniyete, polise, devletine, vatanına, milletine, bayrağına sadık silahlı kuvvetler mensuplarına, gençlere, kadınlara, hangi partiden olursa olsun demokrasi aşığı vatandaşlar, bütün dünyaya medyada demokrasi nasıl savunulur bunun dersini veren Türk medyasına, Türk televizyonlarına teşekkür etti.

Türkiye medyasına, radyolarına, televizyonlarına, özellikle teşekkür etmemin özel bir sebebinin olduğunu ifade eden Avcı, şunları söyledi:

"O gece dünyanın adı çıkmış güya objektif yayıncılığın simgesi haline geldiğini iddia eden BBC gibi, CNN International gibi, New York Times gibi, The Guardian gibi bir takım yabancı yayın organları o gece sanki darbe başarılı oluyormuş gibi bir intiba uyandırmak için Türk televizyonlarının apaçık gösterdiği manzaralara rağmen, bütün Türkiye'den canlı yaptıkları yayınlara rağmen, bunları görmezlikten gelerek, kısa bir süre için işgal etmeye çalıştıkları TRT'den yayınladıkları uyduruk bir bildiriye dayanarak, bu yabancı yayın organları Türkiye'de sanki bir otorite boşluğu varmış gibi sanki darbenin muvaffak olma ihtimali varmış gibi bir intiba yaymak için özel bir çaba gösterdi. Onlara en güzel cevabı Türk medyası verdi. O gece olaylarını başladığı tarihten bu güne kadar, şu ana kadar Türk televizyonları ayrım gözetmeksizin dünyaya demokratik medya etiği dersi verdi. İşimiz daha bitmedi. İşimize daha yeni başlıyor. Bu nöbet devam edecek. Bu nöbet, Başkomutan, Sayın Cumhurbaşkanı, 'teşekkür ederim' deyinceye kadar devam edecek."

"Bir büyük millet destanı yazılıyor"

Avcı, milletin kendi gerçeğini bizzat yaşayarak bütün dünyaya ilan ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin siyasi parti, kanaat vesaire ayrımı gözetmeksizin bir bütün olduğunu dile getiren Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Al bayrağın altında bir büyük millet destanı yazmaktadır. Türkiye'nin bütün meydanlarında öyle coşkulu, öyle muhteşem bir tablo çiziliyor ki, öyle muhteşem bir milli destan yazılıyor ki Türkiye düşmanları bunu küçümsemek, çarpıtmak için bir takım temelsiz dezenformasyon yaratma kampanyaları başlatmaya çalışıyor. Bizi birbirimize düşürmek için olmadık hikayeler uydurmaya çalışıyorlar, ayrımcılık için bir takım tohumlar ekmeye çalışıyorlar. Milletin sağduyusu, sizlerin basireti bunların hepsini aşmaya yeter. Bu hain saldırıyı sakın ola ki şanlı Türk ordusuyla, silahlı kuvvetlerimizin kendisiyle özdeşleştirmeyiniz. Bunlar asker elbisesi giymiş olsalar da rütbeleri her ne olsa da Türk Silahlı Kuvvetleri ile alakası olmayan, hain teröristlerdir. Bunların, bayrağına, vatanına, milletine, devletine namus borcuyla bağlı olan şerefli Türk askeriyle alakaları yoktur. Bunlara, yasalar içinde yaptıklarının hesabı teker teker sorulacaktır."

Öte yandan meydandan bulunanların Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i kastederek, "Eskişehir burada, Büyükerşen nerede?" tezahüratını üzerine Bakan Avcı, "Vekili burada." cevabını verdi.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik ise milli iradeye ve demokrasiye karşı bir grup terör örgütü mensubu tarafından girişilen darbeyi önleme adına kahramanca şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Devleti ve milli iradeyi, milletimizin ve devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan darbeye karşı halkın haklı tepki gösterdiğini anlatan Çelik, "Halkın gösterdiği haklı tepki, her şeyin üzerinde takdire şayandır. Aziz milletimiz egemenliğin kime ait olduğunu bir kez daha gösterdi." diye konuştu.

AK Parti milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tunç, BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar da birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

title