Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 polisin şehit olduğu Bingöl'deki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Bizim huzurumuza, geleceğimize, çoluk çocuğumuza yapılmış bir saldırıdır. Bu terör faaliyetlerini, bu insanlık dışı saldırıları yapanlar bizi çökertmeye, moralimizi bozmaya, toplum olarak gücümüzü kırmaya çalışıyorlar." dedi.

Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ile kentte "demokrasi nöbeti"nin tutulduğu Genç Caddesi'ne gelerek, vatandaşları selamladı.

Vatandaşlara hitap eden Yılmaz, Bingöl'de çevik kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 6 polisin şehit olduğunu, 4 polisin yaralandığını hatırlattı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Yılmaz, "Bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Bizim huzurumuza, geleceğimize, çoluk çocuğumuza yapılmış bir saldırıdır. Bu terör faaliyetlerini, bu insanlık dışı saldırıları yapanlar bizi çökertmeye, moralimizi bozmaya, toplum olarak gücümüzü kırmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, terör örgütlerinin farklı şekillerde ortaya çıktığını, bunlardan birinin adının PKK, birinin FETÖ, diğerinin DHKP-C, bir diğerinin de DAEŞ olduğunu ancak isimleri farklı olmasına rağmen hepsinin aynı hedefe hizmet ettiğini söyledi.

Terör örgütlerinin birer maşa olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kimlere hizmet ettiğini herhalde hepiniz biliyorsunuz. Bu ülkeye, bu ülkede yaşayan hiç kimseye hizmet etmiyor bunlar. Tam aksine bu toprakların gelişmesini istemeyen, kardeşliğini, huzurunu istemeyenlere hizmet ediyorlar. Bu ülkenin çok daha ileri gitmesinden, mazlumlara sahip çıkmasından, bölgesinde, dünyada çok daha güçlü bir ülke haline gelmesinden rahatsız olanlara hizmet ediyorlar. Biri dini kullanıyor, bir diğeri etnik kimliği kullanıyor, bir başkası mezhebi, ideolojik kavramları kullanıyor ama hepsi inanın o kullandıkları kavramlara hizmet ediyorlar. Onlar sadece bir paravan, sadece bir maske. Bu maskenin arkasında asıl hizmet ettikleri uluslararası güç odakları var."

"Bunlar millet düşmanıdır"

Terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı çok uyanık olunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yüksek dozda bir terör saldırısına maruz kaldığını dile getirdi.

Üniforma giymiş teröristlerin, ülke insanının seçtiği Cumhurbaşkanı'na suikast yapmaya kalkıştığını hatırlatan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunlar düşmanın bile yapmadığı, düşman ordularının bile yapmadığı bir şeyi yaptılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni savaş uçaklarıyla bombaladılar. Niye yaptılar bunu? Çünkü bunlar millet düşmanıdır. Bunlar gayri milli bir organizasyondur. Hiçbir darbe milli değildir çünkü her darbe millete karşı yapılır ve bunların ipleri uluslararası güç odaklarının elindedir. Bunlar kuzu postu giymiş çakallardır. Kuzu postu giymişler ama kuzu postunun içinde çakallar var. Kendi halkına, o halkın vergileriyle alınan silahları doğrultacak kadar izzetten, şereften yoksun insanlar var. Adeta robotlaştırılmış insanlar var. 'Haşhaşi' diyor ya Cumhurbaşkanımız, az bile söylemiş."

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında milletin bir destan yazdığını anlatan Yılmaz, tankın, topun, savaş uçaklarının, helikopterlerin karşısına silahsız dikilen halkın gereğini yaptığını ifade etti.

Türk'üyle, Kürt'üyle, Zaza'sıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, bütün etnik unsurlarıyla milletin çok güçlü olduğunun hatırlanması gerektiğini belirten Yılmaz, "Biz tek bir milletiz. Bizim millet anlayışımız, ırkçı bir anlayış değildir. Bütün insan unsurlarımızla biz tek bir milletiz. Bunu işte o gece dosta düşmana gösterdik. O ruhu, Çanakkale ruhunu, Kurtuluş Savaşı ruhunu inşallah bundan sonra da devam ettiririz." diye konuştu.

Yılmaz, merhamet etmeyene kendilerinin de merhamet etmeyeceğini ifade ederek, nerede varsa FETÖ unsurlarını temizleyeceklerini anlattı.

Demokrasi nöbeti tutanlar sayesinde Türkiye'nin eskisinden daha güçlü olacağını söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şu anda uykusuz kalıyorsunuz ya gelecek nesiller daha rahat uyuyacak inşallah. Sizin çocuklarınız, torunlarınız, siz uykusuz kaldınız diye onlar daha rahat uyuyacaklar. Bütün amacımız budur. Türkiye daha demokratik, daha kalkınmış, dünyada daha güçlü bir ülke olacak. Fakirine fukarasına daha güçlü sosyal politikalarla elini uzatacak. İnsanımızı, gençlerimizi daha iyi eğiteceğiz, daha iyi yetiştireceğiz. Birilerinin kuklası, robotu haline de gelmeyecekler inşallah. Bütün Türkiye gibi Bingöl de günlerdir ayakta. Bu meydana gelen, bu milli iradeye sahip çıkan, bu darbeci teröristlere karşı bu duruşu gösteren Bingöl halkına şükranlarımı sunuyor."

Yılmaz, konuşmasının ardından vatandaşlarla demokrasi nöbeti tuttu.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Bingöl Cevdet Yılmaz AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title