Haberler

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, çılgın projesini açıkladı!

Güncelleme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Çılgın bir projem var. Her takımın, her devre, hakem gitmiyorsa iki kez VAR'a git deme hakkı olmalı. Bazı pozisyonlar var, anlaşılır gibi değil. Öyle olursa, daha doğru kullanılır diye tahmin ediyorum." dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, beIN Sports ekranlarında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Ali Koç'un açıklamaları:

"Gideceğimiz adres kesinlikle değişmedi. Farklı yollara sapmış olabiliriz ama çıktığımız ana hedef kesinlikle değişmedi. Mali konuları aylardır, geldiğimizden beri anlatıyoruz. Zaman zaman camiamızın içinde ve sosyal medyada arkadaşlar gösteriyorlar. Bu konulardan bıktık diyorlar ama camia olarak içinde olduğumuz mali sıkıntıların tam olarak farkında değiller.

"GELİRLERİMİZ BORCA GİDİYOR"

Bizim ve diğer kulüplerin mali sıkıntıları geride bırakmamız bir dönemlik iş değil. Bizim ilk yıldaki amacımız nefes almak, yük almamak, orta vadede gemiyi yüzdürmek, orta-uzun vadede de gemiyi limana getirmek, başarılı ve sürdürülebilir mali yapı. Ben seçildiğimizde Türk futbolunun ciddi mali sıkıntılar içinde olduğunu söylediğimde sadece milletvekilimiz Saffet Sancaklı konuşuyordu. Bizim devraldığımız mali yük diğer kulüplerimizden kat kat fazla. 120-130 milyon euro kadar bir girdimiz oldu. Gelirlerimiz yüzde 80-90'ı borçlara gidiyor. Her sene 1.2 milyar lira nakde ihtiyaç duyacağız. 674 milyon liralık bir faiz yükümüz var.

ALİ KOÇ MÜJDEYİ VERDİ

Taraftarımızdan rica ediyorum, destek olmaya devam etsinler. Fener Ol'la 150 milyon liralık bir imkan sağladık, 200 milyon liraydı hedef. Ama o para geldiği gibi gitti açıklarımız dolayısıyla. Camiamıza teşekkür etmek istiyorum. 2012 yılında Ülker Sports Arena'yı inşa ettik. İmar ve iskan izni alınmamıştı, Ülker Sports Arena'nın bulunduğu araziye 6.5 yıllık aranın ardından iskan çıkartılmıştır. Bu konuda çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Salon için emek veren başta Başkanımız Aziz Yıldırım'a ve Ülker grubuna teşekkür ederim.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Ülker Sports Arena müjdesi!

"BENFİCA'YI ÖRNEK ALIRIM"

En az gençlere süre veren ligiz, en yavaş liglerden biriyiz. Neresinden bakarsanız bakın gerideyiz. Saydığım unsurlar çerçevesinde tek bir kulüp örnek al deseniz Benfica'yı alırım. Yapı olarak Fenerbahçe'ye çok benziyor. Çok kısa süre önce borca batak durumdaydı ama bugüne geldiğimiz zaman sürekli işleyen ve sportif başarı sağlayan, inanılmaz bir akademisi olan, sattığı oyunculardan borçlarını ödemiş bir kulüp.

EN BÜYÜK DUASINI AÇIKLADI

FFP'den dolayı UEFA'ya çok gittik geldik. Onlara göre finansal sorunun en önemli nedeni dernek modeli. Uzun vadeli yapısal reformlar yapılamıyor süre nedeniyle. Burada doğal olarak kamuoyu baskısı ve taraftar baskısı var. Bana sorarsanız süre 4-6 yıl arası olmalı. Seçim döneminde 6 yıla ihtiyacım var dedim. En büyük duam, başkanlığı istediğim zaman bırakmak, istenmediğim zaman değil.

"KULÜBÜN SAHİBİ TARAFTARLARDIR"

Allah her kulübe böyle bir taraftar kitlesi nasip etmez. Bu kulübün gerçek sahipleri taraftarlardır. Geçen sene çok çok kötü bir dönem geçirdik, bir dakika bizi yalnız bırakmadılar. Çok üzüldüler ama bizi asla yalnız bırakmadılar. Mahcubiyeti gidermek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Ben de taraftar gibi düşünen bir insanım. Taraftar ruhum beni buraya getirdi. Onların ruhunu ve hassasiyetini anlayabiliyorum. İnşallah onlara hak ettikleri başarıları getirebiliriz.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, çılgın projesini açıkladı!

ÇILGIN PROJESİNİ AÇIKLADI

VAR uygulamasının sonuna kadar destekçisiyim. Olmazsa olmaz buluyorum. Sistem oturmaya başlıyor. İlk dört hafta sıklıkla gidiliyordu, son dört hafta ise gidilmedi. Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçının 45'inci dakikasındaki pozisyonda VAR'a gidilmemesi akıl alır gibi değil. Çılgın bir projem var. Her takımın, her devre, hakem gitmiyorsa, iki kez VAR'a git deme hakkı olmalı. Bazı pozisyonlar var, anlaşılır gibi değil. Öyle olursa, daha doğru kullanılır diye tahmin ediyorum. Teniste var, voleybolda var, basketbolda var. Belki de İFAB bunu getirecektir.

TRABZONSPOR'A TEBRİK

Tolga Ciğerci... Hangi takım böyle bir oyuncuya sabır gösterir? Sabır gösterdik çünkü karakterine inandık, sağlık ekibimiz mucizeler yarattı. Mükemmel bir sağlık ekibimiz var. Trabzonspor'a da bravo demek lazım. Hem genç, hem de ekonomik açıdan çok düşük maliyetli bir kadro kurdular. Rakipler hakkında yorum yapmam doğru olmaz, haddim de değil. Galatasaray ve Beşiktaş, şampiyonluğu son ana kadar kovalayacaktır.

"EMRE İLERİDE SPORTİF DİREKTÖR OLMAYA ÇOK MÜSAİT"

Volkan Demirel, Fenerbahçe'nin büyük bir değeridir. İyi günleri de olmuştur, kötü günleri de olmuştur. Neresinden bakarsan bak Fenerbahçe'nin büyük bir değeridir. Kariyer gelişimi için de her türlü desteği vermeye hazırız. Alex ile son dönemde çok görüştük. Alex'in Fenerbahçe'nin içinde olması gerekiyor. Çok iyi teknik direktör de olacak. İleride Fenerbahçe'ye teknik direktör mü olur, sportif direktör mü olur bilemiyorum.Benim hayalimde hem Alex'e hem Volkan'a jübile yapmak var. Emre, ileride Fenerbahçe'ye sportif direktör olmaya çok müsait. Emre, ne yapmak istediğini biliyor. Emre bu sene çok daha sakin. Çok daha örnek bir futbolcu. Sadece 3 tane isim değil, Fenerbahçe'nin dışarıda elçileri olmalılar. Anelka, Roberto Carlos, Van Hooijdonk, Appiah gibi oyuncular, Fenerbahçe'nin yurt dışındaki elçisi olmalı.

"HAKKIMIZI ALACAĞIZ"

Fenerbahçeli taraftarlarımıza ve konuyla ilgililenen Fenerbahçeli olmayanlara YouTube kanalımızdaki 9 dakikalık videoyu izlemelerini öneriyorum. 28 şampiyonlukla ilgili ciddi argümanlar var. 1923'ten beri TFF nezdindeki tüm Türkiye şampiyonlukları sayılmalı diyoruz. Somut örnekler var yurt dışında. Bunu kabul etmeyen, ona karşı tez geliştiren kulüplerin başkanlarının o dönemki şampiyonluklarla ilgili resmi yazılar var. İşin boyutunu çok mantıklı çerçevede incelediğiniz zaman tarafsız bakan herkesin hakkımızı vereceğini düşünüyorum. Şu an kısık ateşte gidiyor bu iş ama gaza da basacağız. Er ya da geç bu konuda da hakkımızı alacağız.

UEFA'YA TEPKİ

Biz sanki Zanka'ya zorla tişört giydirip Kruse'ye milli marş okuttuk. Avrupa'nın çok ciddi siyasi sorunları olduğu için rahatsız olduklarını düşünüyorum. Mevcutta asker selamına ceza getirilecek bir şey yok, yeni kural çıkarıp ondan sonra yenilerine ceza getirebilirler. Geçmişte benzer durumlarda bu asker selamına ceza verilmişliği yok. Kurallar değişmediği takdirde buna ceza getirilmesi gibi bir durum yok. Biz bu işten ceza falan almayacağız. Kuralları değiştirirler, sonrasında yaparsak ceza alırız. Esas UEFA'nın siyasi olmaması gerekir. Avrupa'daki siyasi ortamın bakış açısı UEFA'nın bize olan tavrını etkilemektedir. Bir an önce kapanması UEFA'nın yararına olur."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Aziz Yıldırım Ali Koç Haberler

500

Yorumlar (27)

gsli:

emek hırsızı zırvalamış tırabzonun kupasını verin ünce dilenci

7
15
yanıtYanıtla
boş adam:

Önce Türkçeyi doğru konuşmayı ve yazmayı öğren tırabzon değil Trabzon ünce değil önce daha sonra konuş hem dilencilik diyorsan kendi takımının geçmişine bak derim kola yanında forma 20 TL bileklikler bunları unutma sonra sataş

yanıt5
yanıt3
Gubu:

Keşke noktalama işaretlerini de kullansaydınız.

yanıt3
yanıt0
1234:

En son sen konuş F. saraylı

yanıt2
yanıt2
alipalabıyık:

füzülü işler başkanı hakemle yürüyorsun çocukmu kandırıyorsun

7
10
yanıtYanıtla
TESPİT:

gereksizsin

yanıt2
yanıt2
GADDAR:

Büyüksün başkan. . . Nihat reyizi arkanıza aldınız, şikenin babasını yapıyorsunuz. . . . . Rakibi bağla, hakemi bağla. . . ne güzel. . . çift taraftan işi garantiye aldınız. . . helal olsun. . .

2
7
yanıtYanıtla
MEHMET AGA:

BU CİNCONLU TARAFTARLAR NİYE BU KADAR ZIRLIYOR ANLAMAK MÜMKÜN DEGİL SİZ ÖNCE FALZAONUN PARASINI ÖDEYİN ADAM MAÇA ÇIKMIYOR ASDASDASD

6
2
yanıtYanıtla
Gurur:

Bu proje feneri küme düsürtür

3
2
yanıtYanıtla
gerçek:

her maç kırmızı kart ve penaltılarla maç kazanan ve geçen sene şampiyon olan takım düşünsün

yanıt0
yanıt0
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title