Haberler

FCA Grubu'nun Efsane CEO'su Sergio Marchionne Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Uluslararası haber ajansı AFP, Fiat Chrysler Grubu'nun efsane CEO'su Sergio Marchionne'nin öldüğünü duyurdu. Konu ile ilgili Exor Holding şirketinden açıklama yapıldı.

Gelecek yıl Nisan ayında görevi bırakmayı planlayan Fiat Chrysler Grubu'nun (FCA) Ceo'su Sergio Marchionne, yakalandığı akciğer kanserine yenik düştü.

PIHTI ATMASI SONUCU BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

FCA Ceo'su efsane isim Sergio Marchionne geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırılmış ve ciddi bir rahatsızlık geçirdiği doğrulanmıştı. Bu hafta başında ise Marchionne'nin yerine Mike Manley atanmıştı. Marchionne doku kanseri tedavisi geçiriyordu ve bir ameliyatın ardından pıhtı atması sonucu beyin ölümü gerçekleşti. 66 yaşında olan Sergio Marchionne'nin durumu tahmin edilenden daha kötü durumdaydı ve bitkisel hayata girdiği bugün açıklandı.

FCA Grubu'nun Efsane CEO'su Sergio Marchionne Hayatını Kaybetti

SERGİO MARCHİONNE KİMDİR?

Sergio Marchionne, Fiat Chrysler Automobiles ile Ferrari'nin yönetim kurulu başkanı ve Ceo'su olan İtalyan-Kanadalı iş adamı. Marchionne, aynı zamanda CNH Industrial ve Maserati'nin de yönetim kurulu başkanıdır.

1952 yılının Haziran ayında İtalya'da doğan Sergio Marchionne aslına bakarsanız otomotiv endüstrisine gelmiş olan en önemli kişilerden biri. 13 yaşında Kanada'ya ailesiyle birlikte göçen Marchionne kariyerine 1983 ve 1985 yıllarında hesap ve vergi uzmanı olarak Deloitte & Touche'da başladı sonrasında Lawson Mardon Group'ta kurumsal gelişim direktörlüğüne 1985 ve 1988 getirildi.

Gelecek yıl Nisan ayında görevi bırakmayı planlayan Fiat Chrysler Grubu'nun (FCA) Ceo'su Sergio Marchionne, yakalandığı akciğer kanserine yenik düştü.

FCA Grubu'nun Efsane CEO'su Sergio Marchionne Hayatını Kaybetti

1990 ve 1994 yıllarında Acklands Ltd. de CFO olarak çalıştı. 1994 ve 1997 yılları arasında Algroup firmasında çalıştı ve ardından 1997-2000 yılları arasında da bu şirketin Ceo'su oldu.

Tüm bu gelişmelerin ardından CEO ve Genel Md. 2000-2001 yıllarında gerçekleştirdi ve 2002 yılında da Başkan pozisyonuna geçti.

Chrysler markasının başına geçmeden önce SGS S.A. şirketinde de CEO ve Genel Md.'lük görevini yerine getiren Marchionne, 2009 yılında borç içerisinde olan Chrysler markasına CEO olarak geldi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sergio Marchionne Fiat CEO Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title