Haberler

Eyüp Belediyesi Kalkandelen'de İftar Verdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın açıklamaları Kalkandelen Müftüsü Prof. Dr. Kani Nesimi'nin açıklamaları İftara katılan Makedonyalı Rugül Yunizig'ın açıklamaları Programdan genel ve detay görüntü Eyüp Belediyesi Kalkandelen'de iftar verdi Eyüp Belediye Başkanı Aydın: "Bugün biz Eyüp'ten kalkıp, 120 kişilik bir heyetle buraya gelip, burada aynı gönül dilini konuşan insanlarımızla bir araya gelip, sohbet edip, halleşebiliyorsak, gerçekten çok önemli mesafeler katetmişiz diye düşünüyorum" Kalkandelen Müftüsü Prof. Dr. Nesimi: "Müslümanların yaşadığı bölgelerdeki kuruluşlara Türkiye'nin yapmış olduğu yardımlar devam ederse bu bizim için çok güzel bir şey olacak ve insanlarımızın Türkiye'ye sevgisi daha da çok artacaktır" Eyüp Belediyesince düzenlenen "Balkan İftarları" kapsamında gerçekleşen Kalkandelen iftarında Türkiye'den ve Makedonya'dan 2 bin kişi bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın açıklamaları

Kalkandelen Müftüsü Prof. Dr. Kani Nesimi'nin açıklamaları

İftara katılan Makedonyalı Rugül Yunizig'ın açıklamaları

Programdan genel ve detay görüntü Eyüp Belediyesi Kalkandelen'de iftar verdi

Eyüp Belediye Başkanı Aydın:

"Bugün biz Eyüp'ten kalkıp, 120 kişilik bir heyetle buraya gelip, burada aynı gönül dilini konuşan insanlarımızla bir araya gelip, sohbet edip, halleşebiliyorsak, gerçekten çok önemli mesafeler katetmişiz diye düşünüyorum"

Kalkandelen Müftüsü Prof. Dr. Nesimi:

"Müslümanların yaşadığı bölgelerdeki kuruluşlara Türkiye'nin yapmış olduğu yardımlar devam ederse bu bizim için çok güzel bir şey olacak ve insanlarımızın Türkiye'ye sevgisi daha da çok artacaktır"

Eyüp Belediyesince düzenlenen "Balkan İftarları" kapsamında gerçekleşen Kalkandelen iftarında Türkiye'den ve Makedonya'dan 2 bin kişi bir araya geldi.

Kalkandelen Harabati Tekkesi'nde gerçekleştirilen iftar programında AA muhabirine açıklamada bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Balkan İftarları"nın bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, "Eyüp Sultan'da yaşayan ve burayla irtibatı olan, zamanında dedeleri buradan gelmiş insanlarımız var. Bu insanlarımızın bir kısmı bugün buraya geldi ve akrabalarını gördüler." dedi.

Belediye Başkanı Aydın, iftar için Türkiye'den gelenlerin bir kısmının ilk kez Makedonya'da bulunduğunu kaydederek, "Dolayısıyla onlara ata topraklarını, annelerinden, babalarından duydukları ama görmedikleri yerleri görmelerine imkan tanıdık. Hep duydukları yerleri gördüler." diye konuştu.

Türkiye'de Balkanlara "evlad-ı fatihan" denildiğine dikkati çeken Aydın, şöyle devam etti:

"Balkan coğrafyasıyla tarihsel ve kültürel bağlarımız var. Birbirimizle et ve tırnak gibiyiz. Aynı inancın, kültürün, medeniyetin insanlarıyız. Araya ufak fasılalar girmişse de, son on yıldır, sayın Cumhurbaşkanımızın da vizyonuna uygun olarak Balkan insanımızla daha çok bir araya geliyor, onlarla her konuda yardımlaşmaya ve birbirimizi desteklemeye çalışıyoruz."

"15 yıl önce kendi çöpünü toplayamayan bir ülkeydik"

Aydın, Balkanlar ve Türkiye arasındaki tarihsel birlikteliği yeniden tesis etmeye yönelik bir çaba içinde olmanın önemine işaret ederek, düzenledikleri iftarlarla ramazanın bereketini ve feyzini hissettiklerini aktardı.

Türkiye'nin Balkanlara ilgisinin son yıllarda arttığını ifade eden Aydın, şu yorumu yaptı:

"Bundan 15 yıl önce kendi çöpünü toplayamayan bir ülkeydik, sularımız akmıyordu. Bugün günde on grubun Türkiye'den Üsküp'e geldiğini söylüyorlar. O insanları getiren hava yolunun indiği havaalanını da Türk şirketleri yapmış. Geldiğimiz noktada bu küçük belki ama önemli bir adım. Bugün biz Eyüp'ten kalkıp, 120 kişilik bir heyetle buraya gelip, burada aynı gönül dilini konuşan insanlarımızla bir araya gelip, sohbet edip, halleşebiliyorsak, gerçekten çok önemli mesafeler katetmişiz diye düşünüyorum."

Aydın, Balkanlarda yaşanan buluşmalardan onur ve heyecan duyduğunu vurgulayarak, "Bu bereketli, kutlu bir yürüyüştür diye düşünüyorum. Rabbim bu gayretimizi görüyor, bizi daha çok bereketlendiriyor, gayretlendiriyor, gerçekten önümüzü açıyor diye kalbi olarak iman ediyorum." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin Balkanlara yardımları devam ederse çok güzel olacak"

Makedonya Kalkandelen Müftüsü Prof. Dr. Kani Nesimi ise, Eyüp Belediyesince düzenlenen iftarla güzel bir ortam oluştuğunu, yaşanan buluşmayla ramazanın güzelliğini hissettiklerini dile getirdi.

Türkiye'den gelen insanların niyetlerinin güzelliğiyle yaşanan buluşmadan mutluluk duyduğunu ifade eden Nesimi, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu güzel ortamı yaşamaya çalışıyoruz. Şunu ifade etmek gerekir ki, aramızdaki kardeşliği daha da pekiştirmek ve geliştirmek açısından bu iftarların çok güzel vesile olacağını umut ediyorum. Türkiye'de ve burada yaşayan insanlar her zaman birbirlerini konuşuyorlar, televizyonları seyredip birbirlerinin dilini öğreniyorlar. Ortak kültürümüz çok, bu yüzden çok mutluyuz."

Nesimi, son yıllarda Türkiye'nin Balkanlar'a daha çok ilgi gösterdiği düşüncesini paylaşarak, Balkanlar'daki insanların da bunun farkında olduğu ve mutlulukla karşıladığını söyledi.

Görevinde ilk yılını doldurduğunu dile getiren Nesimi, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlarımız bu iftarların devamını ve çoğalmasını, farklı yönlere yönelmesini de beklemektedir. Burada okullar yapılması, buradaki insanlara her yönüyle yardım edilmesi önemlidir. Sadece Makedonya değil, Balkanlar'ın her yerinde insanımızın eksikleri var. Müslümanların yaşadığı bölgelerdeki kuruluşlara Türkiye'nin yapmış olduğu yardımlar devam ederse bu bizim için çok güzel bir şey olacak ve insanlarımızın Türkiye'ye sevgisi daha da çok artacaktır."

"Allah Türkiye'yi bütün belalardan korusun"

İftara katılan Makedonyalı Rugül Yunizig ise Türkiye'nin Bursa'da, İstanbul gibi şehirlerinde birçok akrabası olduğunu söyleyerek, "Onları zaman zaman görüyoruz. Düğünlerde buluşuyoruz, bu iftarda buluşamadık ama ben birkaç sene önce Türkiye'de iftar yaptım. Türkiye'de iftar yapmak çok güzel, orada bir başka güzel, havası, ramazanı çok güzel, çünkü Müslümanlık orada." ifadelerini kullandı.

Yunizig, Makedonya'da yaşanan buluşmadan mutluluk duyduğu düşüncesini paylaşarak, şu duygularını paylaştı:

"Bu akşamki organizasyon çok güzeldi, Allah Türkiye'ye bin bereket versin. Allah inşallah Türkiye'yi bütün belalardan korusun. Türkiye için her zaman dua ediyoruz, orası bizim ana yurdumuz."

Eyüp Belediyesi yarın akşam Gostivar'da iftar verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Remzi Aydın Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title