Haberler

Evlerin Tamir İşlerini Öğrenciler Yapıyor

İzmir'in Bergama ilçesinde "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında öğrenciler, yaşlı, kimsesiz ve engellilerin evlerini tamir ediyor.

İzmir'in Bergama ilçesinde "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında öğrenciler, yaşlı, kimsesiz ve engellilerin evlerini tamir ediyor.

Proje kapsamında Şehit Ömer Yiğit Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 15 öğrenci Atmaca Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Sünbüle Canbazoğlu'nun evini tamir etti.

Öğrenciler, eğitim aldıkları bölüme uygun işler yapmak üzere ilk etapta evin sorunlarını tespit etti.

Öğretmenlerin ve esnafın yardımıyla malzemeleri alan öğrencilerin bazıları mutfak dolabı montajı ve tavan tamiratı yaparken, bir bölümü de elektrik tesisatı işleriyle uğraştı.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Müge Yüksel, öğrenciler ile birlikte evin eksik yönlerini tespit ettiklerini belirterek, "Elektrik, mobilya ve metal işleri bölümü öğrencilerimizle buraya geldik. Keşifte bulunduk. Herkes kendi adına ne yapabileceğini gördü. Evin mutfağı yoktu. Mobilya bölümümüz mutfak yaptı. Kendi imkanlarımızla, esnafımızın yardımıyla tesisatçı bulduk. Evin tesisatlarını çektirdik. Evin şofbeni yoktu. Elektrik bölümüne şofben bağlattık. Bu şekilde evdeki sorunları öğrencilerimiz ile birlikte tamir ettik." diye konuştu.

Proje kapsamında evi, ailecek oturulup yaşanılabilecek bir hale getirdiklerini ifade eden Makine Teknolojileri Alan Şefi Hasan Uslu da emeği geçen herkese teşekkür etti.

Evinin tamir edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Sünbüle Canbazoğlu, "Evimin durumu çok bozuktu. Şimdi çok memnunum. Öğrencilerden, öğretmenlerden, hepsinden Allah razı olsun." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Anadolu Lisesi Bergama İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title