Haberler

Eti lezzeli ve şifalı diye oklu kirpi avlayanlara 48 bin lira ceza kesildi

Güncelleme:

Manisa Kula ilçesinde gelen bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, eti şifalı ve lezzetli olduğu gerekçesiyle koruma altındaki oklu kirpi avlayan 4 kişiyi yakalarken, avcılara toplamda 48 bin TL para cezası kesildi.

Kula'da okulu kirpi avlayan 4 kişi jandarma tarafından yakalanırken avcılara toplamda 48 bin lira para cezası kesildi.

Manisa Kula İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kula'ya bağlı Yurtbaşı Mahallesi Peribacaları mevkisinde bazı kişilerin oklu kirpi avladığı ihbarını aldı.

PİTBULL İLE KİRPİ AVLARKEN YAKALANDILAR

İhbar üzerine Peribacaları mevkisinde operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan oklu kirpiyi pitbull cinsi köpekler ile avlayan 4 kişiyi yakaladı. Öldürülen oklu kirpi ile 3 pitbull cinsi köpeğe el konulurken, şahıslar da ifadesi alınmak ve cezai işlem uygulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

TOPLAMDA 48 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Yakalanan S.K., N.A., İ.A. ve K.A.'ya da Salihli Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği ekipleri tarafından 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında 20 bin 250 TL, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 3 pitbul cinsi köpek için 27 bin 250 TL para cezası kesildi.

Toplam 48 bin lira para cezasına çarptırılan şüpheliler, ifadelerinde oklu kirpiyi etinin lezzetli ve şifalı olması nedeniyle avladıklarını söyledi.

PİTBULL İLE KORKUTUP SİVRİ UÇLU ALETLERLE ÖLDÜRÜYORLAR

Öte yandan şahısların kirpileri pitbull cinsi köpeklerle korkutarak yuvadan çıkartıp, sivri uçlu aletlerle öldürdükleri öğrenildi. Yakalanan şahıslar cezai işlemlerin uygulanmasının ardından serbest bırakılırken, 3 pitbull cinsi köpek ise Salihli Belediyesi Hayvan Barınağı'na teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Jandarma Kula Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

duman:

şu tiplere bak. o kirpinin bir dikenine değişmem bunları

8
0
yanıtYanıtla
ferhat ünlü:

şu avcılık dene saçmalığı bir an önce tamamen yasaklasınlar ateş etmeye çok hevesliylerse gitsinler askerlerimize yardım etsinler

7
0
yanıtYanıtla
nkk:

bu hayvani yiyen serefsiz ve alcaktir hele türkiye gibi bereketli bir ülkede en son care bu olmali.

6
0
yanıtYanıtla
Başak Ayçin:

62 yaşındayım. Çocukluğumdan beri duyduğum şehir efsanesidir. ''Kirpi kanı kansere iyi gelir'' İlk duydğumda kusacak gibi olmuştum. Hani kim kirpi kanı içerek iyileşmiş. 50 yıldır hiç görmedim. Üstelik dinimizde kan içmek haram kılınmıştır. Arkadaş et yemek istiyorsanız gidin kasaptan koyun eti alın yiyin. Helalinden olduğu için şifadir da. Pitbula kirpi avlatmak ne ya! O azdırdığınız pitbull birgün de sizi parçalar.

6
0
yanıtYanıtla
duman:

bu nesli azalan hayvanları avlayan lara ağır cezalar uygulan sın

yanıt2
yanıt0
Tuğba:

Kirpinin yenmesini savunmuyorum ama etinin helal olduğunu duymuştum aslı varmı aceba

yanıt0
yanıt0
İrfan eren:

Yakalayan ve gerekli cezayı kesenlerin ellerine sağlık. Kipriye çok üzüldüm.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title