Haberler

Eski Devlet Bakanı İnan'ın Vefatı - Bitlis

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gayda Kabristan girişi- Cenazenin gelişi - Cenazenin kabristana gelişi - Eski Devlet Bakanı Edip Safter Gayda'lının açıklaması- Duaların okunması- Eski Devlet Bakanı Edip Safter Gayda'lının kabristan başında konuşması- Taziyenin kabul edilmesi Eski Devlet Bakanı İnan'ın vefatı- İnan'ın cenazesi, Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi Eski Devlet Bakanı Kamran İnan, Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde toprağa verildi.Naaşı Ankara'dan Muş'a uçakla getirilen İnan için Gayda köyündeki camide cenaze namazı kılındı. Namazın ardından İnan'ın cenazesi, İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba ve imamların okuduğu dualarla aile mezarlığında annesi Mecbure İnan'ın kabrinin yanına defnedildi.Cenaze törenine katılan eski Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, yaptığı açıklamada, "Amcamızı yitirdik. Sadece amcamız ve babamız değildi, tüm bölgenin babasıydı. Devlete çok büyük hizmetler verdi. İnşallah onun tuttuğu ışıklı yoldan yürümeye devam etmeye çalışacağız" dedi.Sağlık durumu son 4 günde iyice ağırlaşan İnan'ı hastaneye yatırmak istediklerini belirten Gaydalı, ancak İnan'ın "Hastaneye yatarsam millet beni ziyarete gelir rahatsız olur" diyerek hastaneye yatmak istemediğini söyledi. Gaydalı, şöyle devam etti: "Evinde hayatını kaybetti. Şimdi eğer sağ olsaydı ve sizi bu kadar kalabalık arabayla görseydi, zannederim hepinizi sopayla kovalardı. Büyük bir devlet adamını kaybettik. Kendisi 'Asla taziyede de oturmayın' vasiyetinde bulundu ancak yörenin ve bizlerin teamülü var. Türkiye'nin her yerinden taziye için insanlar arıyor. Bugün itibariyle Avrupa'dan da çok diplomat aradı. Her zaman olduğu gibi bu taziyede de kapımız açık. Gayda'da taziyemiz devam edecek. Ankara'dan gelen devlet erkanı ve Avrupa'dan gelen misafirlerimiz için kapımız açık."Törene eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Devlet Bakanı Cemil Erhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Vali Ahmet Çınar, HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri ve kanaat önderleri de katıldı. Cenaze töreni için TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı da çelenk gönderdi.- Eski Devlet Bakanı İnanBitlis'in Hizan ilçesi Gayda köyünde 1929'de doğan İnan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Cenevre Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.Cenevre Üniversitesi'nde hukuk doktorası yapan İnan, Dışişleri Bakanlığında Daire Başkanlığı, BM nezdinde büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerinde bulundu. 17, 18, 19 ve 20. dönemlerde Bitlis, 21. dönemde ise Anavatan Partisi'nden Van milletvekili olan İnan, Cumhuriyet Senatosu üyeliği yaptı. Devlet Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TBMM Dışişleri

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Celadet Gaydalı Kamran İnan Bitlis Hizan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title