Haberler

Eşinden Yadigar Eşeği Satılığa Çıkardı

Güncelleme:

Çanakkale'de Elmacık köyünde yaşayan 72 yaşındaki Sabır Efe, 10 yıl önce satın aldıkları ve kaybettiği eşinden yadigar kalan eşeği bakamadığı için satılığa çıkardı.

Çanakkale'de Elmacık köyünün Değirmendere mezrasında yaşayan 72 yaşındaki Sabır Efe, 10 yıl önce aldıkları ve geçen yıl kaybettiği eşinden yadigar kalan eşeğini bakamadığı için satılığa çıkardı.

YAŞLILIK MAAŞIYLA GEÇİYOR

Köyde doğup büyüyen Efe, geçen yıl eşi Mehmet Efe'yi kaybetti. Hiçbir geçim kaynağı bulunmayan ve üç ayda bir aldığı yaklaşık 600 liralık yaşlılık aylığıyla yaşamını sürdürmeye çalışan Efe'ye komşuları da zaman zaman destek oluyor.

"10 YIL ÖNCE EŞİM SATIN ALDI"

Efe, yaptığı açıklamada, eşinin ölümünden sonra tek başına yaşamın zor olduğunu, komşularının yardımıyla ayakta durabildiğini söyledi. Eşinin küçük çaplı işleri görmek amacıyla yaklaşık 10 yıl önce eşek satın aldığını anlatan Efe, "Eşim, arazide topladığı ağaç ve dal parçalarını eşeğe yükleyip eve getirirdi. Az biraz gelirle eşeğe saman alırdı, yazın otla beslerdi." dedi.

"BELKİ GİTTİĞİ YERDE RAHAT YAŞAR"

Geçen yıl eşini kaybetmesinden sonra eşekle yalnız kaldığını ve bakımını yapmakta zorlandığını dile getiren Efe, şöyle devam etti:

"Şimdi samanı, yiyeceği bitti. Ben de araziye çıkardım, orada otluyor. Bakamadığım için satmaya düşünüyorum. Ne kadar verirlerse versinler satacağım. Köye ve civara haber saldık. Ot getirecek durumum yok, zor işler. Binemiyorum ama bazen çalı çırpı toplamaya götürüyorum, onları yükleyip çekerek eve getiriyorum. Burada bağlı duruyor. Yem, saman kalmadı yedirmeye. Müşteri bulabilirsem satacağım. Belki gittiği yerde daha rahat yaşar."

Kaynak: AA / Güncel

Değirmendere Mehmet Efe Çanakkale Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500

Yorumlar (2)

tommas:

herkesın bır derdı var kımının ekmegı bayat kımının pırlantası kucuk

5
0
yanıtYanıtla
ref:

YARDIMCI OLSUN TEYZEYE BİRİSİ HER SENE BİRİ BU EŞŞEĞİN OTUNU ALIVERSİN YAZIN ZATEN OTLAR KIŞIA LAZIM aLLAHI OLAN YARDIM ETSİN

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title