Haberler

Esenler'de 7 Bin Kişi Birlikte Oruç Açtı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İftar sofrasından görüntüler Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun açıklamaları - Esenler Belediyesi'nin Aksaray Caddesi'nde kurduğu " Kardeşlik Sofrası"nda 7 bin kişi ramazanın bereketini paylaşarak, birlikte iftar etti Esenler Belediyesi'nin kurduğu "Kardeşlik Sofrası"nda 7 bin kişi birlikte oruç açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İftar sofrasından görüntüler

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun açıklamaları - Esenler Belediyesi'nin Aksaray Caddesi'nde kurduğu " Kardeşlik Sofrası"nda 7 bin kişi ramazanın bereketini paylaşarak, birlikte iftar etti

Esenler Belediyesi'nin kurduğu "Kardeşlik Sofrası"nda 7 bin kişi birlikte oruç açtı.

Esenler Belediyesi, "Gönlümüz Bir, Soframız Bir" sloganıyla ramazan ayına özel "Kardeşlik Sofraları" kurmaya devam ediyor. Fatih Mahallesi'nin trafiğe kapalı olan Aksaray Caddesi üzerinde kurulan ramazan sofrasında Esenlerliler bir araya geldi.

İftar öncesi Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, masalarda oruç açmayı bekleyen vatandaşları ziyaret ederek onlarla selamlaştı. Ezanın okunmasıyla birlikte 7 bin kişi birlikte iftar etti. İftarın ardından bir konuşma yapan Göksü, vatandaşların ramazan ayını tebrik ederek, bu ayın hayırlara vesile olmasını diledi.

Göksu, 7 bin kişiyle oruç açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dile kolay 7 bin kişi aynı sofra etrafında toplanıyor. Bize bu nimeti veren Rabbimize hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Esenlerin her bir sokağında, caddesinde farklı bir ramazan coşkusu ve heyecanını birlikte yaşıyoruz." dedi.

Ramazan ayı boyunca Esenler'in farklı yerlerinde farklı etkinlikler düzenlediklerini belirten Göksu, "Sahur ve iftar programlarımızla birlikte aynı heyecanları yaşıyoruz. Sadece birlikte iftar etmek için kurduğumuz sofralarda değil, aynı zamanda yoksulum, fakirim diyen kardeşlerimizin evlerine de her akşam 4 çeşit yemeğimizle onların evlerinde iftar sofrası oluşturuyoruz. Allah, Esenler'in huzurunu, bereketini artırsın. Ramazanın ruhuyla bu şehrin ruhunu birleştirmek her halde Esenler için yapılacak en güzel işlerden bir tanesi." ifadelerini kullandı.

Bu yıl Kadir Gecesi'nde Esenler'de "10 bin Hatim 100 bin Dua" adıyla bir program icra edeceklerini belirten ve vatandaşları bu geceye katılmaya davet eden Göksu, gecede yapılacak çekilişle 10 kişiyi umreye göndereceklerini dile getirdi.

Konuşmanın ardından, iftar programı yapılan dua ile sona erdi.

İftara, Esenler Kaymakamı Yüksel İnal, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcıları ve personeli ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title