Haberler

Yargıtay, 'Bu adam altına kaçırıyor' ifadesini boşanma sebebi saydı

Güncelleme:

Bursa'da karısına boşanma davası açan bir şahıs, Aile Mahkemesi'nden istediği sonucu almayınca konuyu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na taşıdı. Kurul, kadının kocası için ''Bıktım senin pisliklerini temizlemekten, bu adam altına kaçırıyor.'' ifadelerini boşanma sebebi sayarak davalı kadının haksızlığına karar verdi.

Geçimsizlik, hakaret vb. nedenlerden dolayı karısından boşanmak için Aile Mahkemesi'nde dava açan Y.N.İ, karşı tarafın asılsız iddiaları ve nafaka talebi sonrasında konuyu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na taşıdı. Yeniden açılan dava dosyasında, kadının eşi için kullandığı ''Bıktım senden, senin pisliklerini temizlemekten. Bu adamla uğraşıyorum, altına kaçırıyor.'' ifadeleri boşanma sebebi olarak kabul edildi.

''ESKİ EŞİNE DÖN DE SENİ BOYNUZLASIN''

İHA muhabirinin içtihat bülteninden edindiği bilgiye göre Y.N.İ, geçimsizlik yaşadığı H.N.T'den boşanmak için Aile Mahkemesi'nde dava açtı. Adam, eşinin şeref ve haysiyetine yönelik ağır derecede onur kırıcı davranışlarda bulunduğunu, kıskanç, aşırı fevri, saygısız tutum ve davranışlarının olduğunu öne sürdü. Sadece kendisine değil ilk evliliğinden olma çocukları A. ve M.İ.'ye karşı da olumsuz davranışlar sergilediğini, çocuklarına bağırıp hakaret ettiği gibi zaman zaman onların üstüne yürümekten dahi çekinmediğini dile getirdi. Davalının davacıyı otel personelinin ve müşterilerin yanında ve onların rahatsız olacağı şekilde 'Eski eşine geri dön de seni tekrar boynuzlasın' şeklinde sözler söyleyerek aşağıladığını belirterek, tarafların boşanmalarına ve davacı lehine 200 bin lira maddi ve manevi tazminata hükmedilmesini talep etti.

''İYİ VE KÖTÜ GÜNLERİNDE YANINDA OLDUM''

Davalı kadın H.N.T ise eşinin bütün iddialarının gerçek dışı olduğunu, eşinden kesinlikle boşanmak istemediğini, davacıya ameliyatları sonrası bizzat baktığını, davacının iyi ve kötü günlerinde hep yanında olduğunu belirterek, tarafına ayda 5 bin TL tedbir nafakası ve 1 milyon 200 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesini talep etti.

KADIN HAKLI BULUNUNCA DEVREYE YARGITAY GİRDİ

Mahkeme, davalının kusurlu olmadığına hükmetti. Karar temyiz edildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin bozma kararının ardından dava dosyası yeniden mahkemeye gönderildi. Aile Mahkemesi, ilk kararında direnince devreye bu kez Yargıtay Hukuk Genel Kurulu girdi.

''BU ADAM ALTINA KAÇIRIYOR''

Davalı kadının eşine sürekli hakaret ettiğine dikkat çekilen kararda, "Şahitlerce de ifade edildiği üzere, davalı kadının eşine aynı zamanda 'Bıktım senden, senin pisliklerini temizlemekten' ve tanıklara da 'Bu adamla uğraşıyorum, altına kaçırıyor' dediği de sabittir. Açıklanan sebeplerle davalı kadın tarafından Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin bozma kararında yer aldığı üzere davacı erkeğe hakaret edildiği sabit olmakla beraber bu vakıaya yönelik olarak esas alınan şahit ifadelerinin gerçeğe aykırı olduğu konusunda da ciddi ve inandırıcı delil bulunmamaktadır. Mahkemenin kararının bozulmasına, davalı kadının kusurlu sayılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title