Haberler

Erdoğan, Fırat Kalkanı'nda Şehit Olan 3 Askerin Ailesine Telgraf Gönderdi

Güncelleme:

Fırat Kalkanı Harekatı'nda içinde bulundukları tanka roket isabet etmesi sonucu şehit olan askerlerin ailelerine telgraf gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında şehit olan askerlerin ailelerine telgraf göndererek başsağlığı diledi.

BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI GÖNDERDİ

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı'nda içinde bulundukları tanka roket isabet etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Halil Gedik, Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu ve Uzman Er Burak Karakoç'un ailelerine başsağlığı telgrafı gönderdi.

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında muhalifler ile terör örgütü IŞİD arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu şehit olan 3 asker son yolculuklarına uğurlandı.

DÜN UĞURLANAN ŞEHİT CENAZELERİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit düşen Tankçı Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu, Ankara'da son yolcuğuna uğurlandı.

Şehit Türkoğlu için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi. Türkoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından Kocatepe Camisi'ne getirildi. Şehidin annesi Cemile, babası Halil ve kardeşleri Berkant ile Hatice taziyeleri kabul etti.


Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi.

Şehit Türkoğlu için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Tören geçişi sırasında askeri erkan ile vatandaşlar şehidi selamladı.

"DÜŞMANI GÜLDÜRMÜYORUM, AĞLAMIYORUM BEN"

Şehit Tankçı Uzman Çavuş Halil Gedik'in cenazesi, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi. Cenazenin getirilişi sırası evin önünde toplananlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı. Bazı yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Acılı baba Nihat Gedik de tabuta iki eli ile sarılırken, "Oğlum seninle gurur duyuyorum" dedi. Ardından anne Melahat Gedik, evden çıkıp oğlunun tabutunu okşarken "Düşmanı güldürmüyorum. Ağlamıyorum ben" diyerek oğlunun tabutunu son kez öptü.


ERZURUM ŞEHİDİNİ 5 BİN KİŞİYLE UĞURLADI

Şehit Uzman Er Burak Karakoç, memleketi Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin yakınları cenaze namazı öncesi şehidin Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak gözyaşı döktü.


Törene Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Birgül-Abdurrahim Karakoç çiftinin 2'si erkek 3 çocuğundan en büyüğü olan Burak Karakoç'un yakınları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Birgül ile kız kardeşi Nurgül Karakoç boyunlarına astıkları Türk bayrakları ile güçlükle ayakta durabildi.




Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Burak Karakoç Türkoğlu Politika Güncel Haberler

title