Haberler

Son dakika: Erdoğan'dan Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarına ilk tepki

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarını eleştirdi. Erdoğan, Gezi Parkı Olayları'nı masum olarak değerlendirenlere "Ya gafillerdir ya da taammüden bu ülkenin ve milletin düşmanıdır." dedi.

TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir kısmını Gezi Parkı Olayları'na ve dün görülen Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarına ayırdı.

"SİVİL BİR KALKIŞMA HALİNİ ALMIŞTIR"

Erdoğan Gezi'yle konuşmasında Gezi'yle ilgili kısıma şu sözlerle başladı "Dünkü gelişmeler Taksim'deki Gezi olaylarını hatırlattı. Taksim'deki Gezi Parkı'nda güya ağaç ve çevre hassasiyetiyle başlayan olaylar devlete ve millete karşı sivil bir kalkışma halini almıştı."

"MİLYONLARCA AĞAÇ DİKEN İKTİDARIMIZA AĞAÇ SÖKME YAFTASI YAPIŞTIRANA LANET OKURUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü sözlerini eleştiren Cumhrubaşkanı "Gezi olayları, tıpkı askeri darbeler, muhtıralar, terör örgütlerinin saldırıları, FETÖ'nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti, milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bay Kemal bunu zannediyorum dünkü konuşmasıydı aydınlık gençler diye vasıflandırıyor. Bunlar başta şahsımı olmak üzere aldatılmış gençlerdir. Bu aldatılmış gençlere orada çevreci sıfatı verilmek suretiyle bu ülkede milyonlarca ağaç diken iktidara ağaç sökme yaftası yapıştıranlara sadece lanet okurum." dedi.

Son dakika: Erdoğan'dan Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarına ilk tepki

"BU MESELEYİ TAKİP EDECEĞİZ"

Dün çıkan beraat kararları ve Osman Kavala'yı gündemine alan Erdoğan "Bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı içerideydi bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. 46 kamu binası ile 231 polis aracı ve 44 ambulans kullanılamaz hale getirilmiştir. Vatandaşlarımıza ait 201 araç yağmalanmıştır. 697 güvenlik polisimiz yaralanmıştır 1 polisimiz şehit olmuştur. Gezi olaylarının Türkiye'ye doğrudan maliyeti 1,4 milyar dolar iken dolaylı maliyeti ise 100'lerce milyar doları bulmuştur. İşsizliğin çift haneye çıkması da enflasyonun zıplaması da aynı dönemde gerçekleşmiştir. Gezi'de başaramadıklarını 17/25 Aralık ile denediler. Milletimizle birlikte bu tuzağı da bozduk. Çukur eylemlerini de akamete uğrattık. 15 Temmuz askeri darbe girişimi aynı saldırı silsilesinin devamıydı bu ihaneti de milletimizle boşa çıkardık. Gezi'den Suriye'ye kadar uzanan saldırını hedefi Türk milletinin birliğiydi. Hukukun her kararına saygımız vardır. Milletimizin gözünde Gezi'nin önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun ülkemizin her davası gibi bu meseleyi de takip edeceğiz." diye konuştu.

"HER KİM ÇEVRE HAREKETİ DİYORSA GAFİLDİR"

Konuşmasının Gezi'yle ilgili kısmını sert sözlerle bitiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "AKM'nin Taksim'e bakan yüzüne terörist posterlerini kimler astı? Bay Kemal senin takımın bunları astı. Senin aydınlanmış gençlerin bunlarsa bizim o gençlere ihtiyacımız yok. Bizim bu vatan için canını feda edecek gençlere ihtiyacımız var. Her kim bu olayları masum bir çevre hareketi olarak tanımlıyorsa; ya gafildir ya da taammüden (kasten) bu ülkenin ve milletin düşmanıdır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Taksim Masum Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title