Haberler

Engelli Vatandaşlar Özgürlüğe Olta Attı

Engelliler, Arnavutköy Belediyesi tarafından "Karanlığı aşalım özgürlüğe olta atalım" sloganıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Engelliler Balık Tutma Yarışması'nda' oltalarını özgürlüğe attı.

Engelliler, Arnavutköy Belediyesi tarafından "Karanlığı aşalım özgürlüğe olta atalım" sloganıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Engelliler Balık Tutma Yarışması'nda' oltalarını özgürlüğe attı. Özel bireylerin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik yapılan etkinlikte, engelli balıkçıların balık tutma sevinci göz doldurdu.

Leylekli Köyü, Sazlıdere sahilindeki balık tutma yarışmasına yaklaşık 50 engelliyle birlikte yakınları katıldı. Gün boyunca tutulan balıkların toplam ağırlığı en fazla olanın ödüllendirildiği yarışma için engelliler 'Rastgele' dedi.

'ANNEMLE BABAM YAŞASAYDI ONLARLA BALIK TUTARDIK'

Arnavutköy Belediyesi'nin Engelliler Haftası için özel düzenlediği 'Temsili askerlik' programında da yer aldığını dile getiren Savaş Karagül, şöyle konuştu:

'Bugün buraya arkadaşlarımla birlikte balık tutmaya geldim. Çok sevinçliyim. Bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alıyorum. Kendimi çok geliştirdim. Balık tutarken kendimi özgür hissediyorum. Annemle babam hayatta olsaydı hep birlikte balık tutardık.'

Engelli arkadaşlarıyla birlikte balık tutmaya geldiğini belirten Erol Öztürk, yarışmada iddialı olduğunu dile getirdi.

Fiziksel engelli Belkıs Karaman, etkinlikle ilgili 'Engelliler haftasında geldik, eğleniyoruz, balık tutuyoruz. Babam, Unkapanı'nda sürekli balık tutuyor ben de onunla gidip balık tutuyorum. Çok eğleniyorum' ifadelerini kullandı.

'BALIK TUTMAYI ÖĞRENİYORUM'

Hayatında ilk kez balık tuttuğu halde yarışmada 75 gram kızılkanat tutarak 3'üncü olan Fadime Demir, 'Burada balık tutup balık tutmayı öğreniyorum. Çok eğleniyorum' şeklinde konuştu.

'İNSANA YATIRIM YAPIP, KALICI HİZMET VERİYORUZ'

Balık tutma yarışmasına katılıp engellilerle birebir ilgilenen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, engellilerin hayatlarına dokunduklarını dile getirerek şunları söyledi:

'Birçok alanda biz onlara destek vermeye çalışıyoruz. Eminim ki onlar bu durumdan hayli memnun. Yol, park, üst yapı, alt yapı, pek çok tesis yapıyoruz ama bunlar zamanla ortadan kalkabiliyor. Biz burada insana yatırım yapıp, kalıcı hizmet veriyoruz, bir kişinin gönlünü hoş ediyoruz. Belediyecilik de aslına baktığımız da budur. Biz de bunu yapıyoruz. Bu aktivitelerden oldukça memnunum.'

Yarışmanın birincisi görme engelli Burak Yavaş olurken, ikinci 90 gram sazanıyla zihinsel engelli Mehmet Akdoğan oldu.

Yarışma sonunda tüm katılımcılara teselli ödülü olarak madalya taktim edildikten sonra, tüm vatandaşlara balık-ekmek ve şalgam ikram edildi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arnavutköy Belediyesi Engelliler Haftası Sazlıdere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title