Haberler

Engelli Vatandaşlar İlk Maaşlarını Afrin'e Gönderecek

Engelli vatandaşlar ilk maaşlarını Afrin'e gönderecek

Engelli vatandaşlar maaşlarını Afrin'de görev yapan Mehmetçiğe bağışlayacak

İSTANBUL - İş arayan engelli vatandaşlar ve işverenler Arnavutköy'de buluştu. Görüşmeler sonrası işe başlayacak olan birçok engelli vatandaş ise ilk maaşlarını Afrin'de görev yapan Mehmetçiklere bağışlayacaklarını ifade etti.

Arnavutköy Belediyesi ve İş-Kur işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle çok sayıda engelli vatandaş işverenlerle buluştu. Arnavutköy Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi'nde gerçekleştirilen programda İstanbul'daki birçok firma temsilcisi yaklaşık 100 engelli vatandaşla görüştü. Görüşmelerde engelli vatandaşları yalnız bırakmayan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da, engelli vatandaşların istihdamının önemine dikkat çekti. İşverenle görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade eden birçok engelli vatandaş ise ilk maaşlarını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik gerçekleştirdiği "Zeytin Dalı Harekatı"nda görev yapan Mehmetçik'e bağışlayacağını dile getirdi. Engelli vatandaşlar görüşmelerden duydukları memnuniyeti dile getirirken görüşmeler sonrası yaklaşık 100 vatandaş iş sahibi olacak.

"İş arayanlarla işverenleri buluşturuyoruz"

Engelli vatandaşların toplumsal hayatta daha fazla yer alması gerektiğini dile getiren Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Bugün aslında iş arayanlarla iş verenleri buluşturuyoruz. Bu bizim belediyemizde bir birim olan Arnavutköy Belediyesi İstihdam Merkezi'ninvasıtasıyla zaten yıl içinde binlerce insana verdiğimiz bir hizmet. Bugün yıl içerisinde bizden bir takım kurlar alarak sertifika sahibi olan engelli kardeşlerimizin firmalarla görüşmesini ve iş sahibi olmalarını temin ediyoruz. Bu çalışmaların sonunda 2019 yılından itibaren 800 engelli bireye iş imkanı sağladık" dedi.

"İlk maaşımı da Mehmetçik'e, Afrin'e göndereceğim"

İlhan Koçak, "İş için geldik kısmette, kısmetimizde varsa olacak. İlk maaşımı da Mehmetçik'e, Afrin'e göndereceğim. Allah onların yokluğunu göstermesin, bizim için oraya gittiler. Onun için Allah kısmet ederse maaş alırsam onlara göndereceğim. Santral operatörlüğü kursuna gittim ve işe başvurdum" diye konuştu.

"Çocuklarım için onlara bağışlayacağım"

İşe başladığında aldığı ilk maaşı Afrin'de görev yapan Mehmetçiklere bağışlayacağını ifade eden bir bacağı protez olan Ekrem Korkmaz, "İşe girersem ilk maaşımı Mehmetçiklere bağışlayacağım. Bizim için, Türkiye için orada çatışıyorlar, gelecek için oradaki kötü insanları temizliyorlar. Devlet bizi güzel bir işe koyarsa çocuklarım için onlara bağışlayacağım. Bilgisayar, muhasebecilik kursu ve emlak danışmanlığı belgelerimin hepsini buradan aldım burası çok güzel bizim için" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arnavutköy Belediyesi İstanbul Afrin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title