Haberler

Emre Belözoğlu'nun FETÖ'den yargılandığı davada takipsizlik kararı verildi

Güncelleme:

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında ihbar bulunan Emre Belözoğlu'na ikinci kez takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararında, Belözoğlu hakkında daha önceden verilen takipsizlik kararı hatırlatılarak, örgüte üyeliğe ilişkin yeterli delil olmadığı kaydedildi.

İ.E. isimli şahsın polis imdat hattına yapmış olduğu ihbarda Emre Belözoğlu'nun FETÖ üyesi olduğunu ve kendisini tehdit ettiğine yönelik iddiasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Savcılık, Emre Belözoğlu hakkında daha önce de silahlı terör örgütü üyeliğine ilişkin başlatılan başka bir soruşturma olduğunu kaydederek, FETÖ ile irtibatına ilişkin bilgi havuzundan sorgulama yapıldığını ifade etti.

"ÖRGÜTE BAĞLI ŞİRKETLERE ORTAK DEĞİL"

Şüpheli Emre Belözoğlu'nun örgütün mesajlaşma programına Bylock'u kullananlar listesinde yer almadığını kaydeden savcılık, "Örgüte müzahir herhangi bir vakıf, dernek ve sendika üyeliklerinin bulunmadığı, örgütün tepe yönetimi ile herhangi bir irtibatının bulunmadığı, örgütle bağlantılı şirketler ve şirket ortakları listesinde yer almadığı, örgüte müzahir kurum ve kuruluşlarda, firmalarda herhangi bir SGK kaydının bulunmadığı tespit edilmiş" diye belirtti.

"ÜZERİNE ATILI SUÇA DAİR DELİL ELDE EDİLEMEDİ"

2013 yılı öncesinde dini sohbetlere katılmak ve para vermekten ibaret eylemlerin örgütsel faaliyet kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirten savcılık, "Yürütülen soruşturma sonucu 2013 yılı öncesinde olmak üzere dini sohbetlere katılmak ve para vermekten ibaret eylemlerin şüphelinin konum ve kişisel özellikleri de nazara alındığında sempati ve iltisak boyutunu aşan, örgüt üyesi olduğunu ispata yeterli örgütsel faaliyetler kapsamında değerlendirilemeyeceği, şüphelinin örgütsel, tabirle 'Şakirtlik' denilen üye konumunda faaliyette bulunmak suretiyle atılı suçu işlediğine dair delil elde edilemediği kanaatine varıldığı" diye belirtti.

Şüpheli Emre Belözoğlu hakkında daha önce soruşturma yürütülüp karara bağlanmış olduğunu belirten savcılık, Belözoğlu'nun 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçunu işlediğine dair yeterli delil olmaması nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Emre Belözoğlu Futbol Haberler

500

Yorumlar (16)

DOĞRUCU DAVUT:

SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK MI OLDU ŞİMDİ !!!!

34
34
yanıtYanıtla
üni gfb:

sen ya trabzon ya galtsaraylısn aslanım sen kendi kapının önünü süpür sonra gel yorum yap tamamı

yanıt29
yanıt23
KRALEX:

NE OLDU ZORUNAMI GITTII

yanıt27
yanıt19
Corci:

hahahaha ne yani hapse mi atacaklardı? Türkiye''de hahahahahaaha

38
20
yanıtYanıtla
BJK:

TÜRKİYENİN TEK SEVİLMEYEN TAKIMI

26
17
yanıtYanıtla
34 fb 34:

bjk haklısın dünyada hep öyledir ülkenin en büyük kulübü olduğunun da en büyük kanıtıdırFenerbahçe bir cumhuriyettir futbol anlamında tabiki

yanıt8
yanıt8
Fenerbahce yikilmaz:

F e n e r b a h c e 1907

13
15
yanıtYanıtla
G:

ADALETIN KEFESI YAMULMUS

17
5
yanıtYanıtla
manuel:

simdiye coktan emekliye ayrilmisti. hapse girmemek icin top oynuyor adam

7
10
yanıtYanıtla
Antepli1907FB:

FENER''le Kimse Başa Çıkamaz !!

9
6
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title