Haberler

Elazığ Hdp'li Yıldırım: 'Hayır' Dersek, Kalıcı ve Onurlu Bir Barış'ın Kapısını Aralamış Oluruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 16 Nisan'a yapılacak halk oylamasınına 'Hayır' oyu vererek kalıcı bir barışın kapısını aralanacağını ifade ederek, "Hayır dersek, bizim günümüzü karartan, gönlümüzü daraltan ve yüreğimizi sızlatan bu ölümlere dur demiş...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 16 Nisan'a yapılacak halk oylamasınına 'Hayır' oyu vererek kalıcı bir barışın kapısını aralanacağını ifade ederek, "Hayır dersek, bizim günümüzü karartan, gönlümüzü daraltan ve yüreğimizi sızlatan bu ölümlere dur demiş oluruz" diye konuştu.

"NE KÜRDÜN NE DE TÜRKÜN BU PAKETTE ADI VARDIR"

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ni ziyaret eden HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım beraberindeki İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Demokratik Bölgeler Partisi yöneticileriyle birlikte 16 Nisan günü, anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak halk oylaması öncesi esnafları ziyaret etti. Daha sonra ilçe meydanında toplanan kabalığa seslenen HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğinin vatandaşa bir fayda sağlamayacağını belirtirek, "16 Nisan'da 18 maddelik bir paket onaya sunuluyor ama bu maddelerin hiç birini vatandaşımız kendisine ne getireceğini bilmiyor. Çünkü getirebileceği bir fayda yok. Buradan hareketle bizim yaşamımızı ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel olarak günlük yaşamımızı, uluslararası ilişkilerimizi iyileştirecek bir tek madde yok. Oradan hareketle diyoruz bakın, 16 Nisan'da bu paket geçerse ne olur? Son iki yılda bu ülkenin başına gelen bütün felaketler ve kötülükler kalıcılaşmış olur. Bunların yapmak istediği Türkiye'yi yıllar boyunca yaşanılmaz hale getirecek olan olağan üstü hali kalıcılaştırmak tesisleştirmektir. Bu ülkenin son iki yıldır kaybetmiş olduğu barışına karşı getirilmek istenen içten ve dıştaki savaşa 'Hayır' diyoruz. Bizim hoşgörülüğümüze, kardeşliğimize, toplumsal birliğimize ve beraberliğimize karşı getirilmek istenen toplumsal kamplaşmaya, kine nefrete, aramızdaki öfkeye 'Hayır' diyoruz . Gençlerimizin kanının akmasına, canlarımızın toprağa düşmesine 'Hayır' diyoruz. İnanın hayırdan hayır vardır. Bu pakette ne Kürdün adı vardır, ne Türk'ün, ne Alevi'nin adı var, ne Sünni'nin, hiç kimsenin bu işte bir faydası yok"dedi.

"BU PAKET GEÇERSE HUZUR GÖRECEĞİMİZ GÜN KALMAYACAK"

HDP'li Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle ülkeye huzur gelmeyeceğini de ileri sürerek, "Bu mesele sadece HDP'nin, DBP'nin meselesi değil, bu paket geçerse artık bu ülkede ne HDP ne BDP ne AKP 'li, ne MHP'line de CHP'li hiçbir kardeşimizin huzur göreceği gün kalmayacaktır. Eğer siz son iki yılda çözüm süreci bittiğinden beri gelişen politikaları, yaşamımızı zehir eden, iki yakamızı bira araya getirmeyen, bir gün yüzü görmemizi engelleyen bu sürece 'Evet' diyorsak bu pakete de 'Evet' diyelim. 'Hayır' dersek, kalıcı ve onurlu bir barışın kapısını aralamış oluruz. Hayır dersek, bizim günümüzü karartan, gönlümüzü daraltan, ve yüreğimizi sızlatan bu ölümlere dur demiş oluruz. Bizim mücadelemiz makam mevki değil, bu ülke gün yüzü görsün, kalıcı barış görsün, bu ülkenin Türk genci, Kürt genci ölmesin o gün bizim siyasi hayatımız sona ersin.Bizim derdimiz bu ülkede yaşayan her vatandaşın kendisini özgür eşit vatandaş görmesi. Barış içerisinde yaşamasıdır"diye konuştu.

"80 BELEDİYEYE EL KOYDU, 35 BAŞKANI CEZAEVİNE GÖNDERDİ"

Karakoçan'dan sonra Tunceli'ye geçen HDP ve DBP'liler önce esnafları ziyaret etti. Burada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, DBP'li belediyelere kayyum atanmalarına tepki gösterdi. DBP'li 80 belediyeye kayyum atandığını söyleyen Taşdemir, "Önceki gün Cumhurbaşkanı, 'Benim belediyemi elimden zorla aldılar' diyerek mağdur edebiyatı yaptı. Ama kendisi 80 tane belediyeye el koydu, 35 belediye eşbaşkanını cezaevine gönderdi. Dersim'den sesleniyoruz, bırakın artık bu mağdur edebiyatını, siz mazlum değilsiniz zalimsiniz" dedi. Konuşmasında anayasa değişikliğine 16 Nisan'da 'Hayır' diyeceklerini anlatan Taşdemir, şöyle dedi:

"16 Nisan'da, anayasa değişikliği adı altında referandum yapılacak. İnanın bu bir anayasa değişikliği değil bu tek adam rejiminin uygulanacağı diktatörlüğün el kitabıdır. Bu 18 madde, 82 darbe anayasasını bile aratacak, diktatörlüğün yol ve yöntemini gösterecek bir anayasa değişikliğidir. Bizler kadınlar, gençler emekçiler, Aleviler ve Kürtler hep birlikte alanlarda 'Hayır' diyeceğiz. Çünkü, bu ülkede 90 yıldır Kürtler, Aleviler kadınlar, anayasada da, yürürlükte de, siyasette de inkar edildi. Bugün de bu anayasa değişikliğinde bir kez daha ne Kürt'ün ne Alevi'nin ne de kadının adı var. Biz buna geçit vermeyeceğiz, 'Hayır' diyeceğiz. 16 Nisan'da kadınların öncülüğünde yeni bir yaşamı müjdeleyeceğiz. Sevgili Dersimliler kendinize güvenin. Biz kendimize güveniyoruz. Binlerce yıllık özgürlük mücadelemizin bugüne gelmesinde binlerce kadının emeği var; Zarife'nin sesi var, Sakine'nin kavgası var. Bizler tek adam karşısında çokuz, çok olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte direneceğiz, 16 Nisan'da kadınların öncülüğünde yeni bir yaşamı müjdeleyeceğiz halklarımıza ve mutlaka kazanacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Yıldırım Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title