Haberler

Edirne Prof. Dr. Taş İdil'i Çoklu Organ Yetmezliğinden Kaybettik

Prof. Dr. Taş İdil'i çoklu organ yetmezliğinden kaybettikTRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr.

Prof. Dr. Taş İdil'i çoklu organ yetmezliğinden kaybettik

TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, önceki gün hayatını kaybeden 10 yaşındaki İdil Duru Gür'ün şeker hastası olmadığını ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle beyin ölümü gerçekleşerek hayatını kaybettiğini açıkladı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki 26 Kasım İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi İdil Duru Gür, geçen 20 Kasım akşamı Gazi Süleymanpaşa Mahallesi'ndeki evlerinin önünde aniden fenalaştı. Küçük kız önce Gelibolu Devlet Hastanesi'ne oradan da Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kalbi duran İdil Duru Gür, yapılan kalp masajıyla geri döndürüldükten sonra hayati tehlikesi nedeniyle Edirne'deki Trakya Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Gür, 7 günlük tedavinin ardından hayatını kaybetti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Prof. Dr. Filiz Tütüncüler ve Yrd. Doç. Dr. Nükhet Çiftdemir ile birlikte, İdil Duru Gür'ün ölümü nedeniyle bilgilendirme toplantısı düzenledi. Küçük kızın şeker hastası olmadığını ve 'şeker koması'na girerek öldüğü ifadelerinin doğru olmadığını anlatan Prof. Dr. Taş, çoklu organ yetmezliği nedeniyle beyin ölümü gerçekleşerek hayatını kaybettiğini açıkladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nükhet Aladağ Çiftdemir da İdil Duru Gür'ün tedavi sürecini anlatarak ölümün şeker hastalığına bağlı olmadığını ifade etti. Çiftdemir, Hastamız 22 Kasım tarihinde yaklaşık 18.00 sıralarında ablasıyla sokakta yürürken aniden düşme yakınmasıyla getiriliyor. Öncesinde okuldan geldikten sonra annesine göğsünün ağrıdığı şikayetini dile getiriyor. Hastanın kalbinin durması üzerine Çanakkale'de canlandırma uygulanarak 15 dakika süren canlandırma sonucunda kalp geri dönmüş halde bize sevk ediliyor. Hastayı 23 Kasım saat 04.00 sıralarında Çocuk Yoğun Bakım servisi hastayı kabul ettik. Hastanın spontan solunumu yok, mekanik vantilatöre bağlı, şuuru kapalı, kötü durumdaydı. Tetkiklerinde de tüm organlarının bu geçirmiş olduğu resüsitasyon (kalp masajı) sonucunda etkilendiğini, tüm vücudunun oksijensiz kaldığı bulgularını saptadık. Bunun sebebini aydınlatmaya yönelik tüm tetkikleri karaciğer batın, beyin görüntülemeleri yapıldı. Kalbi aritminal ve yapısal bozukluklar açısından değerlendirildi. Hasta geldiği andan itibaren organ yetmezlikleri gittikçe ilerleyerek beyin ölümüyle kaybedildi. Bu dönemde hiç şekilde şeker hastalığı şüphemiz olmamıştır. Ölüm nedeni şeker hastalığına bağlı değildir, çoklu organ yetmezliğine girerek hasta kaybedilmiştir. Hastamız zaten şeker hastası değil, önceden de şeker hastalığı tanısıyla takip edilmiyor dedi.

DİYABETLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ ENDİŞE ETMESİN

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Tütüncüler ise 'şeker komasına girerek öldü' ifadelerinin diyabetli çocuklar ve aileleri arasında endişe yarattığını ancak İdil Duru Gür'ün şeker hastası olmadığı gibi bu durum nedeniyle hayatını kaybetmediğini söyledi. Tütüncüler, Diyabetik çocuklar ve aileleri sürekli bizi arayarak 'bizim çocuğumuzun başına da böyle bir şey gelebilir mi' diye endişe içerisinde rahatsız oldu. Aslında vefat eden çocuğumuzun diyabetle ilgili yani şeker hastalığı ile ilgili yada şeker komasıyla ilgili klinik ve laboratuar bulgusu yoktu, böyle bir tanı konmamıştı. Bunu özellikle belirtmek istiyoruz ki ailelerimiz rahat etsinler. Tabi ki diyabet çok önemli, erken tanı konulmadığı takdirde çocuklar, karşımıza diyabetik ketoasidotik komayla gelebilirler. Ama bu durum tedavi edilebilir, evet tedavi sırasında da risk faktörleri vardır. Beyin şişmesi gibi bu da sorunlara yol açabilir, yoğun bakımda iyi ellerde bu sorun düzeltilebilir. Sonrasında hayatlarında normal bir şekilde bu çocuklar sadece insülin kullanmak ve beslenmelerine dikkat etmekle normal hayatlarına devam edebilirler. Ailelerimiz lütfen endişe etmesinler, biz özellikle vurgulamak istedik şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Çanakkale Gelibolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title