Haberler

Edirne Akan Çavuşoğlu: Türkiye Terör Örgütü Grupları Tarafından Kuşatılmak İsteniyor

Güncelleme:

Hakan Çavuşoğlu: Türkiye terör örgütü grupları tarafından kuşatılmak isteniyorBAŞBAKAN Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terör örgütü grupları tarafından kuşatılmak istendiğini belirterek, "Bugün Kuzey Suriye'de, Kuzey Irak bölgesinde Türkiye adeta bir terör grupları tarafından...

Hakan Çavuşoğlu : Türkiye terör örgütü grupları tarafından kuşatılmak isteniyor

BAŞBAKAN Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terör örgütü grupları tarafından kuşatılmak istendiğini belirterek, "Bugün Kuzey Suriye'de, Kuzey Irak bölgesinde Türkiye adeta bir terör grupları tarafından kuşatılmak isteniyor. Türkiye'nin hicaz bölgesiyle ve oradaki gönül coğrafyasıyla bağının koparılması ve yıllar içerisinde Türkiye içine burada yaşanan ateşin taşınması isteniyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Edirne'nin İpsala İlçesi'nde Ak Parti İlçe kongresine katılmak için geldiği ilçede Edirne Valisi Günay Özdemir, İpsala'nın Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ve partililer tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından çay bahçesine geçen Çavuşoğlu, burada vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Daha sonra kongrenin yapılacağı salona giden Bakan Çavuşoğlu, klarnet ve davulla karşılandı. Müzisyenlerden 'Dombra' şarkısını çalmalarını isteyen Çavuşoğlu, müzisyenler başka şarkı çalması üzerine cep telefonundan şarkıyı açtı ve çalmalarını istedi. Tüm çabalara rağmen müzisyenlerin Dombra şarkısını çalamamalarına sitem eden Çavuşoğlu, kongrenin yapılacağı salona geçti. Burada kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Çavuşoğlu, tek aday olarak seçime giden Ak Parti İpsala İlçe Başkanı Fatma Aksal'a başarılar diledi. Kongrede konuşan Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış güçlere boyun eğmeyeceğini belirterek, "Eğer Türkiye kendi tezini ortaya koymamış olsaydı, bu bölgede kendi iddiasını daha öncekilerin yaptığı gibi el pençe divan durup, kendisine talimat savuranların emrine razı olsaydı, Türkiye'yi büyütmek için Türk ruhunu ortaya koymamış olsaydı, IMF ile stand-by anlaşmasını yenileseydi, 3'ncü Boğaz Köprüsü'nü yapmasaydı, havaalanını yapmasaydı, bugün Fransa'da 69 tane olan nükleer santralleri yapmak için harekete geçmeseydi, sadece önünü ilikleyip Recep Tayip Erdoğan, dünya büyüklerin önünde boyun eğseydi, bugün bu yaşananlar bizim başımıza gelmezdi. Emin olun gelmezdi. Bugün mesele, Türkiye'nin bölgede küresel bir aktör olması. Yeniden eski ruhla ortaya çıkarak, kendin değerlerine ve ideallerini ortaya koymasından dolayıdır. Bugün bizim başımıza gelenler. Alışmışlar, Türkiye ne uzasın, ne kısalsın. Türkiye verilen talimatlar doğrultusunda dış politikaya karışmasın. Nükleer santraller inşa etmesin. Altyapısını geliştirmesin. Kendi değerlerini ortaya koymasın. Zamanı ve günü geldiğinde istedikleri zaman Türkiye'yi teslim alsınlar. Yok öyle yağma" dedi.

'TÜRKİYE BÖLGENİN EN BÜYÜK, EN GÜÇLÜ DEVLETİ'

Türkiye'nin dünyanın en büyük devleti olmasa da bölgenin en güçlü devleti konumunda olduğunu söyleyen Çavuşoğlu "Türkiye dünyanın en büyük devleti olamaya bilir ama bölgenin en büyük, en güçlü devletidir. Bu da böyle bilinmesi gerekir. Bu bölgede harita çizmeye kalkanlar, bu bölgede ellerinde cetvellerle şehirleri çizmeye çalışanlar, bu bölgeyi bilecekler ve bilmeliler ki, bu millet yeniden kendi küllerinden doğmasını nasıl 15 Temmuz'da bilmişse, bundan sonra yapılacak her icraatta, her faaliyette bu millete bu devlete kastedenler aynı tepkiyle aynı reaksiyonla karşılaşacaklar" diye konuştu.

'TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTÜ GRUPLARI TARAFINDAN KUŞATILMAK İSTENİYOR'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terör örgütü grupları tarafından kuşatılmak istendiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Bugün Kuzey Suriye'de, Kuzey Irak bölgesinde Türkiye adeta bir terör grupları tarafından kuşatılmak isteniyor. Türkiye'nin hicaz bölgesiyle ve oradaki gönül coğrafyasıyla bağının koparılması ve yıllar içerisinde Türkiye içine burada yaşanan ateşi taşınması isteniyor. Bize verilmeyen silahların 3 bin 500 TIR olarak, bugün terör örgütlerine verildiğini gördükten sonra bizim ne düşünmemiz gerekiyor. Allah aşkına, kardeşlerim. Kurda sormuşlar ensen neden kalın diye, kendi işimi kendim görürüm demiş. Bizde kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Biz bu coğrafyanın askeri unsuruyuz. Binlerce kilometre öteden gelerek, bu coğrafyaya don biçmeye çalışanlara karşı kendi iddialarımızı ve kendi tezlerimiz ortaya koyacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi etrafında kenetlenecek ve bu ülkeyi büyütmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bakın Rakka'nın DEAŞ'tan kurtulmasıyla ilgili bir fotoğraf vardı değil mi? Ne vardı o fotoğrafta? Terörist başı paçavralarını arkaya asmışlar ve Rakka'yı kurtarmışlar. Bir terör örgütü, diğer terör örgütünden Rakka'yı kurtarmış. Bizim için ne değişti? Hiç bir şey değişmedi. Biz kendi iddialarımız ve kendi tezlerimiz doğrultusunda her türlü manevrayı yapacağız. Başka ülkeler ile de konuşacağız. Başka devletler ile de iş birliği yapacağız. Mutabakat sağlayacağız. İdlib'de 2 milyon insan sıkışmış durumda. Orayla ilgili yaşanacak bir problem neticesinde, bu ülke inanlarının bizim sınırlarımıza ve kapılarımıza dayanacağını gördük ve bildik. Astana süreciyle beraber Rusya, Türkiye ve İran el ele vererek burasının bir çatışmasız bölgesi olarak bunu hayata geçiriyorlar. Aynı şekilde İdlib'in terör örgütü unsurları tarafından ele alınması ile beraber Akdeniz'e açılış kuşağı oluşturulacaktı. Onunda önüne geçtik."

'AK PARTİ DÜNYANIN EN KALABALIK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ'

Çavuşoğlu AK Parti'nin 10 milyon 500 bine varan üyesiyle dünyanın en kalabalık sivil toplum örgütü olduğunu söyleyerek, "Bu çok önemli bir şey. Çünkü AK Parti'ye baktığımız zaman dünyada en fazla üyeye sahip olan siyasi teşkilattır. 10 milyon 500'e varan üye sayısıyla, böyle bir sivil toplum örgütü başka bir yerde yoktur. AK Parti dünyanın en kalabalık sivil toplum örgütüdür" dedi. Konuşmasında CHP'yi dış güçler, FETÖ ve HDP ile birlikte hareket etmeyle suçlayan Çavuşoğlu, ilçede geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan kapalı pazaryerini gezdi. Bir tesiste yemek yiyen Bakan Çavuşoğlu, beraberindekilerle birlikte ziyaretlerde bulunmak üzere Enez İlçesi'ne gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Çavuşoğlu Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title