Haberler

Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? "Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?"

Güncelleme:

Ebru Şallı, 9 yaşındaki oğlunu amansız hastalığa kurban verince, destek verenler kadar nefret mesajı gönderenler de oldu. Uzman isimler konuyla ilgili "Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?" sorusuna yanıt verdi. Sosyolog Esra Köten, "İnsanlar kendilerinden farklı hayatlar yaşayanlara karşı öfke duyuyorlar. Tepkinin nedeni bu" dedi.

Eski manken ve sunucu Ebru Şallı, 9 yaşındaki oğlu Pars'ı lenfoma hastalığı nedeniyle kaybetti. Şallı'ya destek mesajları kadar nefret mesajları da geldi. Hürriyet gazetesinden Fulya Soybaş, "Biz ne ara bu kadar gaddar olduk" başlıklı yazısında uzman isimlerle görüşerek tepkilerin bilimsel nedenini araştırdı.

Türkiye Kadın Dernekleri Başkanı Canan Güllü, Ebru Şallı'ya gönderilen tepki mesajlarının toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir yansıması olduğunu söyledi. Bunun bir erkek egemen kültür hesaplaşması olduğunu söyleyen Güllü, "Allah hiç kimsenin evladına vermesin. Ancak böyle bir hastalığın başa gelmesinin kadının seçtiği yaşam tarzı ile alakası ne? İkisi arasında bir bağ kurmak insan olma erdeminden uzak. Kadının birey olarak görülmediği sadece 'annelik' gibi vasıflar üzerinden değerlendirildiği toplumlarda sosyal medyaya yansıyan dil bu maalesef" şeklinde konuştu.

Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? 'Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?'Türkiye Kadın Dernekleri Başkanı Canan Güllü

"İNSANLAR KENDİLERİNDEN FARKLI OLANA ÖFKE DUYUYORLAR"

Sosyolog Esra Köten ise insanların kendilerinden farklı olana öfke duyduklarını belirtti. Köten, "Kendi yaşamında olmayanı, olmayacak olanı görüyor ve bunun öfkesini karşısındaki kişiye yönlendiriyor. Bu kişilerin kimliğine saldırarak kendi insanlığını, kadınlığını, erkekliğini, anneliğini, babalığını oluşturan öğeleri yeniden onaylıyor. Buna en elverişli ortam sosyal medya" şeklinde konuştu. Köten ayrıca, insanların kültürel olarak ayıp olarak görülen, yüz yüze iletişimde söyleyemediklerini sosyal medyadaki anonim kimliklerin arkasında rahatça söyleyip rahatladıklarını dile getirdi.

Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? 'Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?'Sosyolog Esra Köten

PSİKİYATRİST: BUNUN ALTINDA KISKANÇLIK VAR

Psikiyatrist Emel Tütüncü, nefret mesajlarının altında ağır bir kıskançlık yattığını söyledi. Birçok insanın kendi yapamadıklarına ya da çevresinde olan olaylara karşı duyduğu öfke ve nefreti, sosyal medyada 'anonim' hesaplara sığınarak kolaylıkla başkalarına yöneltebildiğini belirtti. Tütüncü, "Bu hayatı yaşayamayan, kendi kararlarını alamayan, sevgilisi ile beraber olma cesaretini gösteremeyen, hayat tarzını seçebilme özgürlüğüne erişemeyen bu kişiler bunları yapabilenleri kıskanıyor ve yargılayabiliyor" dedi.

Ebru Şallı'ya gösterilen tepkinin nedeni ne? 'Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?'Psikiyatrist Emel Tütüncü

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Sosyal Medya Ebru Şallı Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (154)

İstanbullu:

Kıskançlık mı? Hiç sanmıyorum.Yaşadığı toplumun değer yargılarını hiçe sayan ve gençlere kötü örnek olan uçmuş bir kesim var karlımız da. Bu kadar normalleştirme bu onun hayatı deme bir uzmana yakışmayan ve dar çerçeveden bakan bir bakış açısı. Hepimiz kendi hayatı dilediğini yapar deyip kenara çekiliyoruz olan gençliğe oluyor bu durumdan hepimiz sorumluyuz.Gelelim bu çok acı kayba. Bu konu ile yaşam tarzını eleştirmek hiç doğru bir yaklaşım değil. Bize düşen bu en zor günlerinde onları rahat bırakıp sabır dilemek .Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın.

108
15
yanıtYanıtla
Reis:

Allaha şükür toplumumuz dünyanın en cahil insanlarıyla dolu

24
70
yanıtYanıtla
....:

Sen bu toplumdan degilmisin yazdigina bakilirsa basi sen cekiyon..

yanıt14
yanıt11
bes nokta:

. . . . . isimli kullaniciya cevaben yaziyorum: Senin gibi ''misin''i bile ayri yazmayi bilmeyenlere soylemis, iyi de soylemis :D

yanıt0
yanıt0
Mel:

Gaddar değiliz doktor hanım....Bayan çok ekran önünde haşır neşir idi.Verdiği röportajları kötü gündem idi...Mesela yıllar önce benim için çocuklarımdan önce eşim demişti...ve bu yüzden insanlar antisempati duyuyor...

60
27
yanıtYanıtla
Yıldız:

Ne yani kadın çocuklarını sevmiyor anlamımı çıkardın bundan ne zavallısın

yanıt15
yanıt9
Koroglu:

Turkiye irkci dolu kiskanc insan dolu empati yoksunlariyla dolu. Suriyelilere yapmadigimiz pislik kalmadi be!

14
46
yanıtYanıtla
Edf:

Sadece suriyelilere mi diğer etnkik gruplara yapmadılar mı

yanıt4
yanıt15
İsyanın adı:

Evet çok zor bir durum. Rabbim kimseye evlat acısı yaşarmasın. Bence olumsuz düşüncelerin sebebi şu! Filistinde suriyede ırakta ve birçok yerde yüzlerce masun çocuk ölüyor ama bunu gören yok duyan yok acısını yaşayan yok. Anne ünlü olmasaydı buda gündeme gelmeyecekti. Olay bu.

yanıt1
yanıt1
Yorumsuz:

Ateş düştüğü yeri yakar. Neyin kafasını yaşıyor bu tepki verenler.

26
6
yanıtYanıtla
Tüm 154 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title