Haberler

Ebabil sanılan 'çobanaldatan' kuşu tedavi altına alındı

Güncelleme:

Ebabil sanılan 'çobanaldatan' kuşu tedavi altına alındı Mahalle sakinlerinin Ebabil kuşu sanıp, tablet ve cep telefonları ile bol bol fotoğrafını çekmeye çalışması ilginç görüntüler oluşturdu Yetkililerce yapılan incelemede kuşun ebabil değil çobanaldatan kuşu olduğu tespit edildi Mersin'in...

Ebabil sanılan 'çobanaldatan' kuşu tedavi altına alındı

Mahalle sakinlerinin Ebabil kuşu sanıp, tablet ve cep telefonları ile bol bol fotoğrafını çekmeye çalışması ilginç görüntüler oluşturdu

Yetkililerce yapılan incelemede kuşun ebabil değil çobanaldatan kuşu olduğu tespit edildi

MERSİN - Mersin'in Erdemli ilçesinde yaralı halde bulunan 'çobanaldatan' kuşu, 'ebabil' kuşuyla karıştırılınca mahalle sakinleri kuşun fotoğrafını çekme yarışına girdi. Mahalle sakinlerinden bir kadın kuşun kutsal topraklardan geldiğini belirterek tabletle fotoğrafını çekmeye çalışması ilginç görüntüler oluşturdu. Yetkililerce teslim alınıp tedavisine başlanan kuşun ebabil değil çobanaldatan kuşu olduğu ortaya çıktı.

Kuşu yetkililere teslim eden Musa Yıldız, "Bu kuşu bahçede bulduk. Kedi köpek yemesin diye sandığın içine koyduk. İnternetten araştırdık. Yüksek bir yerden bırakılırsa uçar diye okuduk. Akşam yüksek bir binanın üzerinden bıraktım. Uçtu ama daha engin bir binaya kondu. Sabah vardım duruyor mu diye, damda duruyordu" dedi.

Bir sonuç alamayınca Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefliği'ni aradığını ifade eden Yıldız, "Kuşumuzun tedavi olup, hayatını özgürce devam ettirmesini istiyorum" diye konuştu.

Teslim esnasında bir komşu kadının, kuşun Mekke ve Medine'den gelen ebabil kuşu olduğunu öğrendiklerini söyleyerek, çocuklarına ait tabletle kuşun fotoğrafını çekmeye çalışması dikkat çekti.

"Ebabil değil çobanaldatan"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin, duyarlı vatandaşların kendilerini arayıp yaralı bir ebabil kuşu bulduklarını haber verdiğini söyledi.

Çetin, "Ebabil kuşunu gidip teslim aldığımızda yapılan incelemede bunun bir çobanaldatan kuşu olduğunu tespit ettik. Veteriner hekimimizin yapılan incelemesinde kanadında tüy kaybı meydana geldiği, bir çarpma etkisinin olduğunu gözlemledik. Tedavisinin yapılması için Tarsus'taki hayvanat bahçesine göndereceğiz. Tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya geri salacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Erdemli Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title