Haberler

Korona dünyaya yayılmadan Okyanus'a açılan çift, geri döndüğünde şoke oldu

Güncelleme:

Koronavirüs henüz dünya geneline yayılmamışken yelkenli tekne ile Kanarya Adaları'ndan yola çıkan çift, dünya ile bağlantılarını kopardı. Seyahatleri esnasında telefon sinyali aldıkları Karayip adalarının koronavirüs nedeniyle sınırlarını kapattıklarını öğrenen çift, salgının tüm dünyadaki etkilerini öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

İngiltere'nin Manchester şehrinde yaşayan Elena Manighetti (32) ve Ryan Osborne (33) çifti, koronavirüs henüz dünya geneline yayılmamışken, Şubat ayında yelkenli tekne ile Kanarya Adaları'ndan yola çıkıp Karayipler'e doğru yol aldı.

Okyanusta geçen 25 gün boyunca dış dünya ile bağı koparan çift, Atlantik Okyanusu'nun ortasındayken, telefon sinyali aldıkları küçük bir anda bazı Karayip adalarının koronavirüs nedeniyle sınırlarını kapattıklarını öğrendi. Adaların kapanma nedenini öğrendikleri sırada koronavirüs salgınından haberdar olan çift, hayatlarının şokunu yaşadı.

"GİRİŞ TALEBİMİZİ REDDETTİLER"

Koronavirüs salgını başladığı sırada günlerinin çoğunu okyanusta geçiren çift, internet erişimi sınırlı olduğu gerekçesiyle salgından haberdar olamadı. Kanarya adalarından başlayıp Karayip'ten devam eden çiftin tur serüveni, Mart ayı ortasında Guadeloupe adasına ayak bastıkları sırada yarım kaldı. Adanın salgın nedeniyle kapalı olduğunu öğrenen Elena, "İtalya vatandaşıyım. Aylardır İtalya'ya gitmemiş olmama rağmen bize giriş talebimizi reddettiklerini söylediler"dedi. GPS sinyali ile teknelerini takip eden çift bu sayede seyahat tarihlerini kanıtlayabilirken, çiftin denizde 25 gün boyunca habersiz şekilde tecrit içinde oldukları ortaya çıktı.

Dünyayla bağlantısını kesip okyanusa açılan çifte, koronavirüs şoku!

"YILLARDIR TANIDIĞIMIZ İNSANLAR ÖLDÜ "

Şubat ayında Çin'de bir virüs salgını olduğunu ancak dünyaya yayıldığını bilmediklerini ifade eden Elena "Ancak 25 gün sonra Karayipler'e vardığımızda anladık neler olduğunu'' dedi. Eşi Ryan ise "Vardığımızda bunun bitmediğini ve tüm dünyaya bulaştığını fark ettik" diye ekledi. Salgından en çok etkilenen ülkelerden birinin İtalya olduğunu gözyaşları içinde öğrenen Elena, yaşadığı duygu dolu anları şu sözlerle anlattı: "Memleketim, dünyanın en kötü etkilenen yerlerinden biri olan İtalya'nın Lombardiya bölgesinde. Ryan ve ben, adaya yerleşene ve babamı aramayı başarana kadar ailemizi nasıl etkilediğini fark etmemiştik. Bu zor bir sohbetti. Babam bana panik yapmamamı söyledi ama memleketimden bir fotoğraf gönderdikten sonra durumun ciddiyetinin farkına vardım ve şok oldum. Ailem güvende ve altı haftadan fazla bir süredir kilit altında, ancak yıllardır tanıdığımız insanlar öldü."

Dünyayla bağlantısını kesip okyanusa açılan çifte, koronavirüs şoku!

"HER ŞEY BELİRSİZ GÖRÜNÜYOR "

Adada ne kadar kalabileceklerini bilemeyen çiftin, şu anda Saint Vincent, Bequia'da güvende oldukları öğrenildi. 25 günlük okyanus turunun ardından Saint Vincent adasında mahsur kalan çift, "Her yer koronavirüsten dolayı kapalı olduğu için Saint Vincent'den şimdilik ayrılmak istemiyoruz. Kasırga mevsimi ve koronavirüs yüzünden arada sıkıştık. Şimdilik her şey belirsiz görünüyor'' dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kanarya Adaları Cep Telefonu Koronavirüs İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title