Haberler

Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sporcuların antrenmanı

Makaralı Yay Milli Takım Antrenörü Emre Özdemir ile röportaj

Sporcu Demir Elmaağaçlı ile röportaj

Sporcu Yeşim Bostan ile röportaj

Sporcu Sevim Yıldır ile röportaj Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası

ATO Congresium'da organize edilen şampiyonada, antrenman atışları yapıldı

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu:

"Tüm misafirlerin çok güzel zaman geçireceklerine inanıyorum, Ankara'yı ve ülkemizi tanıyacaklar"

Makaralı Yay Milli Takım Antrenörü Özdemir:

"Genç ama dünya şampiyonu bir kadroyuz. Tüm dünyada ses getiren zımba gibi bir kadromuz var"

Türkiye Okçuluk Federasyonunun ev sahipliğinde organize edilen Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nın ilk gününde, antrenman atışları yapıldı.

ATO Congresium'da 5 gün sürecek şampiyonaya katılan 37 ülkeden 268 sporcu, antrenman atışlarında hem kendi performanslarını test etti hem de rakiplerini yakından görme fırsatı buldu.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ATO Congresium'u şampiyonaya uyarladıklarını belirterek, "Her şey kendi ekibimiz tarafından hazırlandı. İzleyicilere görsel bir şölen sunacağız" dedi.

İzleyicilerin, atışları duvarlarda yer alan çapraz dev ekranlardan takip edebileceğini kaydeden Topaloğlu, "Oklar hedefe saplandığı anda ekranda görülebilecek ve sunucularımız tarafından sesli olarak duyurulacak. Yarışma ve antrenman sahalarımız ayrı. Tüm misafirlerin çok güzel zaman geçireceklerine inanıyorum. Ankara'yı ve ülkemizi tanıyacaklar. O bakımdan çok önemsediğimiz bir yarışma, Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceğiz" diye konuştu.

Katılımcı ülkelerin de salonu çok beğendiklerini dile getiren Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Avustralya takımı dün akşam geldiğinde tribünde resim çektiklerini gördük. Bizi görünce yanımıza geldiler ve salonu işaret ederek, 'bundan bir tane de bize gönderir misiniz' dediler. Organizasyonu çok beğendiklerini ve Türk federasyonunun bu konuda çok profesyonel çalıştığını dile getirdiler. Türkiye'de yapılan okçuluk organizasyonlarına dünyanın hiçbir yerinde rastlamak mümkün değildir."

Bir sonraki Dünya Salon Şampiyonası'nın ABD'de yapılacağını belirten Topaloğlu, "ABD ekibi, salonu sürekli videoya çekiyor. 'Bunun üzerine nasıl çıkarız' hesabı yapıyorlar ama bu, oldukça zor. Biz, bu organizasyonu dünyadaki en iyi standart olarak görüyoruz. Konuklar da bunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

Topaloğlu, Ankara seyircisine çağrıda bulunarak, "Ankaralıları, özellikle 8 yaş üstü çocuklarıyla bekliyoruz" dedi.

Milli Takım Antrenörü Özdemir: "Madalya beklentimiz çok yüksek"

Makaralı Yay Milli Takım Antrenörü Emre Özdemir ise şampiyonanın Ankara'da yapılmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Şampiyonaya Gelibolu'da hazırlandıklarını kaydeden Özdemir, "Her şey çok güzel. İlk kez milli formayı giyecek 3 sporcumuz var. İyiler, çok çabuk adapte oldular. Genç ama dünya şampiyonu bir kadroyuz. Tüm dünyada ses getiren zımba gibi bir kadromuz var. Madalya beklentimiz çok yüksek. Aksilik yaşanmazsa bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz" diye konuştu.

Yarışma sahasının eksiksiz olduğunu vurgulayan Özdemir, "Geldiğimizde, antrenman sahasını yarışma alanı sandık, çok beğendik. Yarışma sahası daha da güzelmiş. Çok kaliteli bir saha çıkmış ortaya, inşallah biz de güzel bir derece elde ederiz" ifadelerini kullandı.

Milli okçu Demir: "Hedefim şampiyonluk"

Geçen yıl Meksika'da yapılan Dünya Kupası'nda, erkekler makaralı yayda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihine geçen Demir Elmaağaçlı, hedefinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "İki aylık bir süreçten geçtik. Antrenmanda çok iyi puanlara ulaştım. İnşallah sıralamada da yüksek puan alıp finale çıkacağım" dedi.

Dünya çapında ilk 10 sporcunun her zaman favori olarak gösterildiğini, kendisinin de ilk 10 arasında yer aldığını kaydeden Demir, "Dünya Kupası şampiyonluğundan sonra motivasyonum çok yükseldi. Kendime güvenim geldi, artık rakiplerim benden korkuyor, daha rahatım. Burada en çok Hollandalı ve Danimarkalı rakiplerim beni zorlayabilir" şeklinde konuştu.

Kadınlar makaralı yayda gençler Avrupa rekorunun sahibi olan Yeşim Bostan da güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, yarışmadan beklentisinin yüksek olduğunu dile getirdi. Elde ettiği başarılardan dolayı kendisiyle gurur duyduğunu anlatan Yeşim, "Başarılı olduğum zaman bayrağın hakkını verebildiğimi düşünüyorum. Hep kendimle yarışıyorum, kendimi geçmeye çalışıyorum" şeklinde değerlendirme yaptı.

İlk kez milli olan Sevim Yıldır ise okçuluğa 2 yıl önce başladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Takıma Manisa'dan katılıyorum. İlk defa milli takıma seçildim. Okçuluk çok değişik bir spor. Çok iyi de olabiliyorsun, kötü de. Yarışmada iyi motive olursam iyi şeyler yapacağıma inanıyorum. Heyecan yapmamaya çalışıyorum. Atış çizgisinde heyecanım kayboluyor. Hedefe odaklanıyorum, hiçbir şey düşünmüyorum. Takım olarak iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum."

Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda yarın sıralama atışları yapılacak. 3-4 Mart'ta elemelerin gerçekleştirileceği şampiyona, 5-6 Mart'taki finallerle son bulacak.

Kaynak: AA / Spor

Abdullah Topaloğlu emre özdemir Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title